U subotu u Rijeci akcija „Pokretom protiv Parkinsona i Alzheimera – kilometar za zdravlje“

NAKON POSLA
10.11.2017. 8:39:04

U subotu u Rijeci akcija „Pokretom protiv Parkinsona i Alzheimera – kilometar za zdravlje“
Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka, udruge „Parkinson i mi" i „Društvo za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti", pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, uz organizacijsku podršku Udruge socijalnih radnika Rijeke, 11. studenoga 2017. organiziraju akciju „Pokretom protiv Parkinsona i Alzheimera – kilometar za zdravlje".

Javnozdravstvenu akciju čiji je cilj naglasiti važnost kretanja i aktivnog života u borbi protiv ovih bolesti možete podržati u subotu, 11. studenoga u vremenu od 10 do 12 sati, na Molo longu. Protiv Parkinsonove i Alzheimerove bolesti šetat će se, igrati ping-pong, rekreirati te pjevati i plesati uz glazbeni program Šajete i plesača plesnog studia „ComoTango", sve zato da se poboljša psihofizičko stanje i uspori napredovanje bolesti, ali i da oboljeli u svakom smislu ostanu aktivni članovi društva.

Parkinsonova i Alzheimerova bolest kronične su i progresivne neurološke bolesti koje znatno smanjuju kvalitetu života pacijenata i članova njihovih obitelji, pa onda i šire zajednice. Cij je akcije podizanje razine javne svijesti o Parkinsonovoj i Alzheimerovoj bolesti, progresivnim neurološkim bolestima koje postaju sve veći javnozdravstveni problem.
 
(I:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se