U subotu se u Astronomskom centru Rijeka obilježava Međunarodni dan planetarija

NAKON POSLA
7.3.2018. 8:51:20

U subotu se u Astronomskom centru Rijeka obilježava Međunarodni dan planetarija
U subotu 10.ožujka, 2018. godine u periodu od 9.30 do 12.00 sati te od 19.00 do 21.30 sati, Astronomski centar Rijeka obilježava Međunarodni dan planetarija, a posjetitelje očekuje bogat prigodni program.

Centar ove godine sudjeluje u projektu po deveti put, a program Centra istaknut je kao najbolji primjer/praksa za Međunarodni dan planetarija na internetskoj stranici Međunarodne udruge planetarija.

Manifestacija se obilježava diljem svijeta od 1995. godine s ciljem popularizacije planetarija i udruživanja strukovnih institucija, a tijekom dosadašnjih manifestacija Astronomski centar Rijeka posjetilo je više od 1500 ljudi.

Cijena ulaznica bit će prigodnih 10 kuna za sve posjetitelje za filmove i interaktivni show-ove u digitalnom planetariju, dok je dodatni program besplatan.

Program Međunarodnog dana planetarija, subota 10. ožujka 2018.

9.30 sati – Svemirska pričaona – u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić/tete pričalice – u pretprostoru planetarija
10 sati – Zvjezdana igra, interaktivni show
10.30 sati – Svemirska pričaona – u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić/tete pričalice – u pretprostoru planetarija
11 sati – Putovanje male zvijezde, film
19 sati – Film "Potraga za tamom” + 10 naj zviježđa, interaktivni show
20 sati – Zvjezdani stihovi i svemirski pejsaži – Prof. dr. sc. Rajka Jurdana – Šepić čita poeziju pod kupolom planetarija
20.30 – 21.30 sata – Vođena orijentacija po noćnom nebu (uz dobre vremenske uvjete) park ispred planetarija

Za dječje programe Svemirska pričaona zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna najava na broj telefona 051 455 700.

Izložbe: Planetarij u dječjim rukama i mašti – Izložba dječjih radova/vrtića i škola

Do sada je Astronomski centar Rijeka u obilježavanje ove manifestacije uključio brojne istaknute suradnike: Riječka vokalna skupina Putokazi s a capella koncertom i glazbenim performansom, OŠ Turnić s radionicama za učenike viših razreda, Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić s origami radionicama za vrtićarce i osnovnoškolce nižih razreda, koncertna skupina Diamante Classics s Operetom među zvijezdama, njemački redatelj, scenarist i producent filmova za planetarije Peter Popp s predavanjem o produkciji filmova za planetarije, Francuska alijansa Rijeka s izložbom fotografija "Eloge de l’avenir/Hvalospjev budućnosti” te riječki umjetnik Ivo Matošić s likovnim radionicama za vrtićarce i osnovnoškolce nižih razreda.
 
(I:teklic.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se