Sve je spremno za 23. Homo si teć

NOVOSTI
12.4.2019. 8:27:53

Sve je spremno za 23. Homo si teć
Prije više od 20 godina, točnije 1998., održana je prva Homo si teć utrka, danas izrasla u trotjedni festivala sporta i rekreacije. Inicijalno ideja sportskog novinara Novog lista Orlanda Rivettija, nastala potpuno spontano s idejom promicanja rekreacije, prerasla je kroz godine u najveći domaći sportski događaj ove vrste. To se može zahvaliti Gradu Rijeci, Novom listu i brojnim sponzorima koji su uvidjeli značaj ovakve manifestacije i svake godine staju iza nje, ali i građanima koji su je prigrlili kao svoju te svaki put preplave riječke ulice u prepoznatljivim Homo si teć majicama. 

"Pred nama je završnica 23. izdanja festivala, u sklopu koje će se prvo u subotu na Gatu Karoline Riječke predstaviti niz klubova s područja Rijeke i Primorsko goranske županije, a potom u nedjelju na Korzu s kojeg starta čak 8 utrka: 4. riječki maraton, 18. riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken, Erste Petica, dm mići trk, Memorijalna utrka Milke Milinković i utrka građana Homo si teć”, najavila je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, dodavši kako se očekuje preko 17 000 trkača. 

"Upravo u tom masovnom odazivu građana leži najveća vrijednost ovog događaja, stoga svakako pozivamo građane Rijeke da i ovoga puta ispune centar grada, potpuno zatvoren za promet te stvore veličanstvenu sliku Rijeke koja trči,” nadovezao se v.d. pročelnika Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu Renato Kostović.

Prijave za natjecateljske utrke zatvorene su krajem prošlog tjedna i na njima će se naći gotovo 1400 trkača, od čega ih polovica dolazi izvan Hrvatske, odnosno iz okolnih zemalja, ali i dobrog dijela europskih država te SAD-a, Kanade, Kine, Irana, Brazila, Južne Afrike, Etiopije i Kenije. Utrke startaju s Korza u nedjelju u 9:30. 

Festival ima i svoju humanitarnu notu: ovoga puta prodajom majica i narukvica građani doniraju Društvo za dječju kirurgiju Kantrida. Prodaja se odvija u šatoru postavljenom na Korzu sve do kraja festivala. Cijena majice i narukvice je 50 kn, od čega u donacije odlazi 10 kn. Službene majice mogu se naći i u Sport Vision trgovinama.

"Društvo za dječju kirurgiju Kantrida udruga je specijalizanata dječje kirurgije Kliničkog bolničkog centra Kantrida, osnovana radi pomoći u edukaciji i obrazovanju ljudi koji prate trendove u liječenju djece te im tako omogućuju vrhunsku zdravstvenu skrb,” naveo je predstojnik Klinike za dječju kirurgiju riječkog Kliničkog bolničkog centra doc. dr. sc. Harry Nikolić, pohvalivši organizatore za iniciranje donatorske akcije kroz festival posvećen svima potrebnoj rekreaciji.
 
(l:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se