Steknite nova znanja i novo životno iskustvo u Visokoj poslovnoj školi PAR

PODUZETNIČKE PRIČE
21.4.2017. 12:18:31

Steknite nova znanja i novo životno iskustvo u Visokoj poslovnoj školi PAR
U samom centru Rijeke nalazi se Visoka poslovna škola PAR. Studij karakterizira rad u malim grupama koji omogućuje konzultativnu nastavu i mentorski pristup, ali i praćenje karijernog razvoja svakog studenta. PAR je fakultet koji organizira niz gostujućih predavanja s istaknutim pojedincima iz gospodarstva, prvi je uveo inovaciju studentskog poduzetničkog inkubatora u kurikulum i njegove programe pohađa 60-ak stranih studenata godišnje. Na PAR-u očekuju rast tih brojki već ove jeseni, a kako izgledaju upisi i odnos sa studentima, opisao je voditelj evidencije studija, profesor Nenad Antolović.
 

Za početak, molim vas, objasnite prednosti studija na PAR-u.

Većina naših studenata i njihovih roditelja ističu stjecanje radnog iskustva prije izlaska na tržište rada kao najveću prednost. Naime, prvi smo uveli inovaciju kod obavljanja stručne prakse poduzetnički inkubator što daje priliku našim studentima da sami razvijaju poslovne ideje i modele. Da je stručna praksa važna svjedoči i podatak o 75 postotnoj zapošljivosti naših studenata. Naime, poslodavcima je u cilju pronaći suradnike koji će se već idućeg dana moći uhvatiti u koštac s izazovima koje radna okolina donosi, a naši se studenti upravo radi praktičnog iskustva stečenog kroz stručnu praksu jako dobro snalaze u tim izazovima.

Često spominjete kako ste poduzetnički orijentirani. Po čemu je Visoka poslovna škola PAR poduzetničko visoko učilište i kakve studente tražite?

Poduzetnička orijentacija vidljiva je kroz odabir profesora, koji su većinom poduzetnici i ljudi iz gospodarstva, zatim program stručnog studija i kompetencije koje studenti stječu u području upravljanja ljudskim resursima, financijama, menadžmentu, marketingu i sl., no ponajviše kroz već spomenutu studentsku praksu. No, naglasio bih pritom i snažnu međunarodnu dimenziju. Bogata međunarodna suradnja i brojni Erasmus ugovori omogućuju našim studentima razmjenu, pohađanje nastave na fakultetima u inozemstvu ili pak obavljanje prakse u nekoj od europskih država. Studenti kakve tražimo preuzimaju odgovornost, gladni su stjecanja znanja i vještina, privlači ih poslovanje i poduzetni su.

Koje pitanje novi studenti najčešće postavljaju pri upisu na PAR?

Svaki kandidat ima svoja očekivanja i želje. Neke zanima stručna praksa, druge mogućnosti međunarodne razmjene, uvjeti rada, ali uglavnom mogućnosti zaposlenja. Upravo iz tih razloga je bitan individualni pristup pri prvom upisnom razgovoru, ali i tijekom studija. Bitno je naglasiti kako svi zainteresirani studenti mogu dogovoriti sastanak i iz prve ruke saznati koja očekivanja se pred njih postavljaju, ali i važnije – vidjeti možemo li mi ispuniti sva njihova. Navedeno se postiže stalnom dvosmjernom komunikacijom sa studentima i Studentskim zborom. Sretan sam što smo stvorili poticajnu i stvaralačku atmosferu u kojoj se studenti ne boje izraziti svoje mišljenje, pa čak i kritiku.  

Po čemu se razlikujete od ostalih studijskih programa u Hrvatskoj?

Prvo što se na prvi pogled uočava to je naša lokacija. Jedino smo neovisno visoko učilište u Primorsko-goranskoj županiji, a trenutno smo i jedini studij u samom centru Rijeke. Upravo naša lokacija, odnosno geostrateški položaj Rijeke, nam omogućuju jačanje međunarodne suradnje i daljnje jačanje ulazne mobilnosti. Mnogi strani studenti svjesni su prednosti našeg grada, a vide u njemu grad obrazovanja, mogućnosti, ali i zabave. Naše daljnje prednosti proizlaze iz svih onih specifičnosti Riječana. Otvoreni smo prema novim stvarima, prihvaćamo različitosti te smo iz svakog novog iskustva spremni naučiti nešto novo i implementirati ga u naše trenutno poslovanje. 
 
"Studenti imaju svoja očekivanja i želje, a na nama je da im pomognemo u njihovu ispunjenju."
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se