Seminar "Novi prodajni alati"

BIZZDOGAĐANJA
10.12.2012.

Seminar  Novi prodajni alati
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva da sudjelujete na seminaru „Novi prodajni alati“ koji će se održati u četvrtak 13. prosinca s početkom u 9,30 sati.

Novi prodajni postupci i alati, stvoreni prilikom razvijanja metodologija stvaranja novih proizvoda i usluga (inoviranja), pokazali su se fleksibilniji i produktivniji od klasičnih prodajnih i marketinških alata. Novi prodajni alati uspješno se primjenjuju i na B2B tržištima industrijskih roba kao i na B2C tržištima roba široke potrošnje, kod osobne prodaje ili prodaje putem masovnih medija.

Inoviranje proizvoda i usluga uključuje i problem prodaje nečega za što kupcu nisu nikad čuli. Kod prodaje uobičajenih stvari često zaboravljamo koje vrijednosti kupci cijene i plaćaju te se s konkurencijom nadmećemo oko nebitnih elemenata ponude.

Novi prodajni alati omogućavaju uspješno razumijevanje stvarnih razloga kupnje kao i situacija u kojima je naša ponuda superiorna u odnosu na ponudu konkurenciju.

Na edukaciji će sudionici biti upoznati s ključnim prodajnim alatima proizašlim iz metoda inoviranja:

Posao kupca omogućava razumijevanje stvarnih razloga kupnje i identificiranje okolnosti kada je naša ponuda bolja od ponude konkurencije
Strateško platno i Krivulja ponude vrijednosti omogućavaju jasnu vizualizaciju naše ponude vrijednosti te usporedbu s konkurencijom i supstitutima (drugim načinima rješavanja posla kupca)
Platno ponude vrijednosti omogućava analizu nesrazmjera između naše ponude i onoga što kupci trebaju i traže.

Ovi alati su vrijedan dodatak postojećim alatima analize procjene i selekcije kupaca poput SWOT analize, matrice kupaca, lanca vrijednosti, Porterovih pet sila itd.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, vlasnicima i članovima rukovodećih timova zaduženih za poslovnu strategiju, razvoj, marketing i prodaju te prodavačima s iskustvom.


O predavaču
BORIS GOLOB, mag. ing. je poslovni savjetnik i predavač čije su savjetodavne usluge usmjerene na razvoj sustava mjerenja strateških pokazatelja poslovanja, na projekte „customercentric“ reinžinjeringa i integracije marketinga, prodaje i postprodajnih usluga te na unapređenje i inoviranje poslovanja. Tijekom svoje karijere je sudjelovao u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija proizvoda, usluga i načina poslovanja u trgovini, uslužnim djelatnostima, ugostiteljstvu, metalnoj industriji, proizvodnji roba široke potrošnje, IT sektoru i energetici.

Kao predavač razvija tridesetak različitih edukacija temeljenih na najnovijim svjetskim teoretskim i praktičnim saznanjima upravljanja obogaćenih iskustvima i mogućnostima primjene u domaćem gospodarstvu, u organizaciji poduzeća Dragon d.o.o. Rijeka i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom HGK, Hrvatskom udrugom poslodavaca HUP, Europskom poduzetničkom mrežom EEN, Poslovno inovacijskim centrom BICRO na kojima je sudjelovalo oko 2.000 polaznika iz dvjestotinjak poduzeća. Aktivno je uključen u rad edukacijskog centra STeP Ri u sklopu kojeg je održao niz predavanja kao što su: inovacija poslovnih modela, strategija na A4, prodaja rješenja…

Član je Udruge poslovnih savjetnika, EFQM ovlašteni procjenitelj izvrsnosti (EFQM European Excellence Assesor), BICRO savjetnik, predavač PUMA programa usavršavanja menadžera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, trener procesnog benchmarkinga prema EFQM metodologiji.

Od 2010. godine je direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.


Mjesto održavanja
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., Slavka Krautzeka 83/a, Rijeka (učionica na prvom katu)


Trajanje
Od 9,30 do 16 sati


Cijena
NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Ministarstva poduzetništva i obrta i Europske poduzetničke mreže)


Prijava na seminar
Vrši se isključivo putem ONLINE OBRASCA


Rok za prijavu
utorak, 11. prosinac 2012. godine do 16 sati


Napomena
Broj sudionika je ograničen, a prijave se prihvaćaju prema redoslijedu zaprimanja. Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta. Dodatne informacije o seminaru možete dobiti putem telefona pozivom na broj: +385 (0)51 265 962 ili 099 241 48 49.

Polaznici dobivaju: isprintani seminarski materijal, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak. (I: step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se