Seminar: Uvođenje funkcije kontrolinga u poduzeće

BIZZDOGAĐANJA
30.11.2017. 8:38:15

Seminar: Uvođenje funkcije kontrolinga u poduzeće
Uvođenje kontrolinga jedan je od najsloženijih procesa poduzeća koji zahtijeva brojne promjene, no često završi i pravim restrukturiranjem. Odluka o uvođenju kontrolinga obično započinje jednostavnom željom da se proširi repertoar poslovnih izvještaja, no svojim razvojem pokrene lančane reakcije i promjene na mnogo širim segmentima poduzeća.

Mjesto i vrijeme održavanja seminara: 5. prosinca; KRAŠ Auditorium, Ravnice 48, Zagreb

Sadržaj seminara
 • 4 osnovna preduvjeta za razvoj kontrolinga
 • Organizacija kontrolinga u poduzeću
 • Razumijevanje funkcije kontrolinga od strane managementa
 • Uvođenje kontrolinga kroz faze – ključna znanja za uspjeh
 • Suradnja s IT funkcijom i računovodstvom
 • Zašto su važni misija, vizija i strategija
 • Što je uspjeh i kako ga kroz kontroling mjerimo
 • Upravljanje centrima odgovornosti – kako organizirati centre odgovornosti kako bi se kvalitetno mjerila uspješnost (case study)
 • Što su to „tvrda ekonomska znanja" i zašto bez njih nema kvalitetnog upravljanja
 • Najčešće upravljačke pogreške iz prakse – kako kriva mjerenja dovode do pogrešnih podataka, a pogrešni podatci do loših informacija (case study)
 • Diskusija i dodatna pitanja polaznika seminara
Cilj seminara

Razviti konstruktivnu raspravu o ideji uvođenja kontrolinga, o ciljevima koji se time žele ostvariti, motivima i očekivanjima. Posebno je važno detektirati gdje su ključne točke zbog kojih uvođenje kontrolinga u praksi ne uspijeva ili je uspjeh slab. Cilj seminara također je ukazati na klasične pogreške pri izboru ključnih ljudi koji sudjeluju na projektu uvođenja kontrolinga te kako se te pogreške mogu izbjeći. Potrebno je razjasniti i neophodnost objektivnog terminskog plana u kojem je realno očekivati uspjeh nove kontroling funkcije.

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen svim kontrolerima koji su dobili zadatak formirati odjel kontrolinga, financijašima, računovođama, managerima te vlasnicima koji žele formirati odjel kontrolinga u svom poduzeću. Najveći broj projekata uvođenja funkcija kontrolinga završava neuspjehom upravo zbog nerazumijevanja što je kontroling, tko sve treba sudjelovati u njegovu formiranju, tko u poduzeću treba misliti i raditi kontroling te kako ga treba organizirati.

Sadržaj radionice kreiran je na temelju osobnog iskustva predavačice, koja kao konzultant za kontroling svakodnevno radi na implementaciji i razvoju kontroling funkcije u raznim poduzećima.

Kotizacija

Redovna cijena seminara 1.590,00 kn+ PDV.
Promotivna cijena za uplate do 30. studenog 1.390,00 + PDV.
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.

Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.
Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

 
(I:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se