Seminar: Upravljanje financijskim rizicima

BIZZDOGAĐANJA
13.4.2018. 9:23:52

Seminar: Upravljanje financijskim rizicima
Insolventnost i stečaj su zadnji stadij poslovne krize. Jedan od najčešćih početaka je pad prihoda, što zbog fiksnih troškova, niske razine troškovne efikasnosti i neadekvatnih izvora financiranja dovodi do pada rentabilnosti i rasta nelikvidnosti. U većini naših poduzeća prihodi su imperativ i ključna mjerna jedinica za uspjeh. Većina ciljeva usmjerena je prema rastu prihoda, uspjesi se uglavnom mjere i komuniciraju rastom prihoda. U suštini, nema ništa loše u tome, osim ako ne zavlada (pogrešno) mišljenje da su prihodi sami po sebi sveti gral koji imaju čudotvornu moć zaštite od svih zala. Treba znati voditi računa koji rizici iz njih mogu proisteći, izbjeći ih, prevenirati i/ili minimalizirati.

Mjesto i vrijeme održavanja seminara: 26. travnja; FORUM Zagreb, Radnička cesta 50 – Green Gold

Sadržaj seminara

Globalno i lokalno okruženje
– izazovi budućih razdoblja

Pojam i vrste rizika

Upravljanje rizicima (identifikacija – procjena – odgovor – kontrola)

Financijski rizici:
– cjenovni rizik
– rizik likvidnosti
– kreditni rizik
– rizik transfera
– rizik konverzije
– tečajni rizik
– valutni rizik

Analiza osjetljivosti na rizike
– kvantitativne i kvalitativne metode

Odgovori na rizike
– smanjivanje neizvjesnosti i šteta
– izbjegavanje, prijenos i prihvaćanje rizika

Praćenje i kontrola, planiranje i provedba preventivnih aktivnosti

Upravljanje rizicima likvidnosti
– postupci naplata
– prodaja imovine
– reaktivni postupci u restrukturiranju obveza

Planiranje novčanog toka (cash flow), izračun i analiza novčanog jaza (cash gap)

*Za učinkovito praćenje seminara i radionice potrebno je računalo.

Cilj seminara

Pokazati da se poduzećem može upravljati na način da resursi budu znatno kvalitetnije korišteni, te na pravi način utrošeni. Sve to zahtijeva promjene u načinu razmišljanja managera. Neke stare navike moraju se mijenjati, a neki opći obrasci, po kojima smo mjerili uspjeh, sada više ne mogu vrijediti. Sve teme bit će obrađene kroz konkretne primjere iz prakse, uz mogućnost interaktivnog sudjelovanja polaznika u raspravi.

Ciljna skupina polaznika

Radionica je namijenjena svim managerima, vlasnicima, kako malih, tako i srednjih i velikih poduzeća, te kontrolerima. Zbog svog holističkog pristupa razumijevanju procesa u poduzećima, kontroling ulazi u sve dijelove poduzeća, pa donosi kvalitetna znanja koja su neophodna širem krugu djelatnika. Sadržaj radionice posebno je interesantan financijskim ili računovodstvenim managerima, posebno onima zainteresiranima za područje managerskog računovodstva.

Kotizacija

Redovna cijena seminara: 1.590,00 + PDV.
Promotivna cijena za uplate do 18. travnja: 1.390,00 + PDV
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.

Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

 
(I:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se