Seminar: Strategija nastupa na društvenim mrežama

BIZZDOGAĐANJA
7.12.2017. 9:04:01

Seminar: Strategija nastupa na društvenim mrežama
Društvene mreže postale su sve važniji i nezaobilazni kanal komunikacije između tvrtke, branda ili pojedinca s korisnicima, konzumentima ili obožavateljima. Svi smo svjedoci toga da se u samo pet godina svijet tržišnog komuniciranja iz temelja promijenio. Tomu su najviše doprinijeli ubrzani razvoj širokopojasnog pristupa Internetu, društvene mreže te strelovit rast mobilnih platformi. Korisnici i kupci današnjice se o uslugama i proizvodima informiraju putem weba i društvenih mreža, stavove i mišljenja o kompanijama grade uz pomoć svoje online zajednice, primjedbe i prigovore iznose na svojim vlastitim društveno-mrežnim profilima, a od tvrtki čijim se proizvodima i uslugama služe očekuju da s njima komuniciraju otvoreno i transparentno, tijekom čitavog dana.

Ujedno, društveno-mrežni profili gotovo u potpunosti su zamijenili do jučerašnje Službe za korisnike, odnosno Odjele za reklamacije, pa bila tvrtka na društvenim mrežama ili ne, korisnici će o njoj i njenim propustima u online prostoru svejedno komunicirati. Zbog svega rečenog, društvene mreže danas smatraju se ključnom točkom susreta kompanije s korisnicima i prvom crtom obrane kada je riječ o izgradnji ili očuvanju ugleda tvrtke.

Sadržaj seminara

 • Važnost strategije nastupa na društvenim mrežama kao dokumenta komplementarnog marketinškim i PR aktivnostima pojedinca, tvrtke ili branda
 • Izrada strategije – kako se piše, na koja pitanja mora odgovoriti i od kojih se elemenata sastoji (primjeri)
 • Strateško korištenje najpopularnijih društvenih mreža
 • Određivanje ciljane publike i ključnih poruka
 • Izrada Social Media Kalendara
 • Izrada strategije prema specifičnim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube i Twitter
 • Usklađivanje offline i online komunikacijskih aktivnosti
 • Kako komunicirati s korisnicima društvenih mreža
 • Specifičnosti komunikacije prema različitim industrijama
 • Pojedinačni primjeri iz domaće i inozemne prakse

Sadržaj radionice

 • Vrste i važnost sadržaja te zakonitosti komunikacije
 • Kako kreirati uspješan sadržaj
 • Važnost relevantnosti sadržaja za prenošenje željene poruke
 • Sadržaj kao ključ uspjeha društveno-mrežne strategije
 • Za učinkovito praćenje potrebna su računala.

Cilj seminara

Polaznici će na temelju stečenih teorijskih i praktičnih znanja i vještina moći definirati društvene mreže primjerene vlastitoj poslovnoj praksi, zahtjevima i ciljevima. Nadalje, znat će odrediti one na kojima će nastupiti i izraditi zaokruženu strategiju nastupa tvrtke ili branda na tim društvenim mrežama te prepoznati sadržaj kao ključ za ispunjenje zadanih ciljeva.

Ciljna skupina polaznika

Zaposlenici u marketinškim i komunikacijskim odjelima tvrtki i institucija, zaposlenici marketinških i PR agencija, community manageri, diplomanti, mali i srednje veliki poduzetnici, komercijalisti koji žele nadograditi znanje i/ili steći nove vještine. Program je namijenjen i svima koji razmišljaju o karijeri Community managera, odnosno onima koji žele svoje znanje upotpuniti pravilima i kulturom komuniciranja na društvenim mrežama i pri tome zarađivati i širiti svoja poznanstva upravo kroz ovaj zabavan i dinamičan posao.

Program je također namijenjen polaznicima koji jesu ili nisu čuli za Facebook, Twitter, LinkedIn, blogove, Pinterest, YouTube, Tumblr, Foursquare, Instagram, HootSuite, kao i Facebook Ads, ROI, content marketing, Facebook aplikacije, hashtag, timeline, social media marketing.

Kotizacija

Redovna cijena seminara i radionice: 2.490,00 kn + PDV.
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.
Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.
Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

 
(I:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se