Seminar: Računovodstvo financijske imovine

BIZZDOGAĐANJA
4.7.2018. 9:52:17

Seminar: Računovodstvo financijske imovine
Seminar Računovodstvo financijske imovine održati će se 06. srpnja u Zagrebu, na adresi: Draškovićeva ulica 49.
 
Znate li što je financijska imovina? Financijska imovina je svaka imovina koja je novac, vlasnički instrument drugog subjekta, ugovorno pravo da se primi novac ili druga financijska imovina od drugog subjekta ili razmijeni financijska imovina ili financijske obveze s drugim subjektom prema uvjetima koji su potencijalno povoljniji za subjekt, ugovor koji će se namiriti ili se može namiriti vlastitim vlasničkim instrumentima subjekta i predstavlja nederivativni instrument za kojeg će subjekt biti ili može biti obvezan primiti promjenjiv broj vlastitih vlasničkih instrumenata drugog subjekta ili derivativni instrument koji će se namiriti ili se može namiriti na način drugačiji od razmjene fiksnog iznosa novca ili druge financijske imovine za fiksni broj vlastitih vlasničkih instrumenata.

Mjerenje i vrednovanje financijske imovine uređeno je odredbama MSFI 7 i 13 (9) i MRS32 i 39, te HSFI 9 kojima je propisano početno i naknadno mjerenje. Ako niste sigurni da znate ili imate određene dvojbe o evidentiranju i iskazivanju financijske imovine  pridružite se edukaciji i prođite s kroz računovodstvo financijske imovine.

Program seminara:

Polazni okvir za računovodstvo financijske imovine:
  • Zakon o računovodstvu, HSFI /MSFI
  • što su financijski instrumenti i financijska imovina
  • početno i naknadno mjerenje financijske imovine
Radionica i odgovori na pitanja:
  • evidentiranje
  • razvoj i knjiženje
  • porezni učinci svođenja na fer vrijednost 

Ciljna skupina

Edukacija je namijenjena  menadžerima računovodstva i financija, svima koji rade na poslovima računovodstva i financija te plana i analize, kontrolinga, interne i eksterne revizije.
 
Raspored cijelog seminara možete pronaći ovdje.
 
Cijena seminara iznosi: 1499 kn + PDV
 
 
(l:seminari.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se