Seminar: Inovacija i "Design Thinking"

BIZZDOGAĐANJA
31.12.2018. 9:23:00

Seminar: Inovacija i Design Thinking
Inovacija kombinirana s „pokretom" koji se naziva "Design Thinking" (DT) je svjetski trend: preko 15 milijuna puta se spominje na Google! Sve vodeće svjetske tvrtke, ali i mnoge ustanove u javno sektoru u svijetu vode inovacijske procese koristeći načela DT-a. Nažalost, ako se pokuša naći "službena" definicija DT-a, ona ostaje dvojbena i skrivena negdje u toj džungli informacija. Općenito govoreći "Design Thinking" je kreativni proces pronalaženja ideja koji je orijentiran na korisnika i osniva se na metodama dizajna. Primijenjeno na inovaciju, to znači da u pribavljanju i razvoju ideja polazimo od korisnika, multidisciplinarno uvažavajući sve njegove potrebe, ali i ograničenja u uporabi novog fizičkog proizvoda, usluge, modela ili organizacije.

Metoda rada (Flipped Classroom):

 • polaznici unaprijed dobivaju predavanja i pripadne teme koje sami istražuju uz zadani okvir i pojašnjenje primjerom
 • polaznik objavljuje esej o istraženoj temi na FC platformi, svi o tome on-line raspravljaju prije predavanja
 • na predavanjima i radionicama svoju temu prezentira polaznik uz moderaciju predavača i raspravu s ostalim polaznicima
 • konkretno u ovom seminaru: Prikaz 16 najvažnijih dilema inovacije s opcijama koje polaznici unaprijed istraže i onda brane na predavanjima, gdje svaku opciju u temi iz svih aspekata prema načelima DT-a obrađuju timski uz moderaciju predavač.
FC je moderno oživotvorenje držeći se Konfucijevog načela edukacije: Maksimalno uključivanje polaznika u aktivno sudjelovanje u teorijskoj i praktičnoj nastavi, "Reci mi – zaboravit ću, pokaži mi – sjetit ću se, uključi me – znat ću!"

Vrijeme i mjesto održavanja predavanja i radionica: 24. - 25. siječnja (09 - 16 h), Kraš Auditorium, Ravnice 48, Zagreb

Sadržaj:

 • Uvod u područje upravljanja inovacijom
 • Uvod u DT
 • Procesi upravljanja inovacijom, općenito i prednosti kombinacije s DT
 • Primjeri konkretnih inovacijskih procesa u cijelom životnom ciklusu inovacije (8 faza)
 • Rasprava o inovacijskim proturječjima (npr. inkrementalna-radikalna inovacija, kreativnost-upravljanje, pojedinac-tim, interna-otvorena, R&D – svi zaposlenici, menadžment-izvršitelji, kod uspjeha-u krizi, poljubac muze-ozbiljan rad, ideja-realizacija, itd.)

Cilj seminara:

Cilj seminara je približiti polaznicima koncept inovativnog procesa pomoću DT-a, koji je iterativni pristup rješavanju problema kroz oblikovanje promjena gdje se namjerno uključuje ljude s različitim perspektivama, znanjem, vještinama i iskustvom. Oni svi rade zajedno kako bi stvorili upotrebljivo rješenje problema iz stvarnoga svijeta, primarno vodeći računa o punini potreba korisnika/kupca/građanina.

Ciljna skupina:

 • primarno zaposlenici koji rade na razvoju fizičkih proizvoda i novih usluga
 • ne manje važno, zaposlenici koji su zaduženi za unapređenja u poslovnim procesima, organizaciji ili novim poslovnim modelima
 • konačno, suvremena teorija i praksa upravljanja inovacijom promiče svijest da je svaki zaposlenik u organizaciji zadužen za inovaciju u svojem djelokrugu rada. Također, DT primjenjuje načelo sagledavanja problema i oblikovanja rješenja iz svih perspektiva, dakle praktično svi zaposlenici
 • iako svi zaposlenici trebaju biti angažirani u inovacijskom procesu, pa se ne može reći da R&D ima „monopol" na inovaciju u organizaciji, njegovi stručnjaci su ti koji trebaju implementirati i nadzirati inovacijski proces
 • Na kraju, svakako ne najmanje važno, uprave organizacija koje trebaju osigurati uvjete za inovaciju, prije svega uspostaviti inovacijsku kulturu u organizaciji

Kotizacija:

Redovna cijena seminara: 2.490,00 kn + PDV
Promotivna cijena za uplate do 16. siječnja:2.190,00 kn + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.
Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

 
(l:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se