Seminar: Google Analytics - analiza uspješnosti web sjedišta

BIZZDOGAĐANJA
3.1.2019. 16:33:00

Seminar: Google Analytics - analiza uspješnosti web sjedišta
Google Analytics radionica upoznat će polaznike s osnovama rada s besplatnim alatom za praćenje statistike posjećenosti web stranice.
 
Nakon kraćeg teorijskog dijela i pregleda razvoja alata za praćenje posjećenosti web sjedišta, polaznici će upoznati sve mogućnosti Google Analytics alata i njegovih izvještaja. Google Analytics radionica sastoji se od teorijskog predavanja, a kroz kratak pregled razvoja analitičkih alata, polaznici će biti upoznati s osnovnom terminologijom analitičkih alata.

Polaznici će naučiti kako otvoriti Google Analytics račun, kako i gdje na web stranici postaviti tracking code koji je potreban za funkcioniranje Google Analytics. Također, polaznici će na primjerima naučiti osnove upravljanja Google Analytics računom, te kako iz postojećih podataka napraviti napredne izvještaje.

Polaznici koji već imaju za svoje web stranice otvoren Google Analytics i prate statistiku imat će mogućnost da upute s radionice odmah primijene na svojim Google Analytics računima.

Vrijeme i mjesto održavanja predavanja i radionica: 18. siječnja (09 - 16 h), KRAŠ Auditorium, Ravnice 48, Zagreb

Sadržaj seminara:

 • razvoj analitičkih alata
 • terminologija analitičkih alata
 • što nam prikupljeni podatci govore
 • otvaranje Google Analytics računa i postavljanje tracking code-a i nove opcije postavljanja Analytics računa
 • pregled izvještaja u Google Analytics računu – što nam sve
 • Google Analytics može reći?
 • filtriranje rezultata unutar profila – osnovno
 • funkcija Goals E-commerce izvještaji
 • upotreba URL buildera za tagiranje (označavanje) – Google AdWords kampanja
 • Intelligence, Custom reports i Advanced segments

Po završetku Google Analytics radionice polaznik će moći:

 • otvoriti i pravilno strukturirati Google Analytics račun
 • koristiti osnovne izvještaje iz računa
 • koristiti označavanje URL-a za razlikovanje Internet kampanji
 • koristiti Ecommerce izvještaje
 • zadavati i testirati ciljeve

Cilj seminara:

Sve ste do sada ispravno napravili: postavili smo ciljeve web-sjedišta, izradili i popunili sadržajem svaku web-stranicu našeg web sjedišta, pokrenuli smo i dobro optimiziramo našu kampanju ispravnim marketing mix kanalima. Ipak, rezultati nisu u skladu s očekivanjima. Google Analytics alat dat će odgovor na sva pitanja gdje radimo dobro, a gdje ima prostora za popravak. Naučit će se čitati izvještaje povratnih podatka, koje podatke uzeti s više, a koje s manje rezerve i koje aktivnosti na web-stranici možemo napraviti da se brže ili bolje približimo cilju ili premašimo postavljene ciljeve.

Znat ćete koji se povratni podatci mogu dobiti o posjetiteljima web-sjedišta te kako oni mogu bitno povećati poslovni uspjeh web-sjedišta. Naučit ćete kako čitati povratne podatke da bi vidjeli efikasnost i klasičnih kanala oglašavanja – novine, radio, TV.

Ciljna skupina polaznika:

Svi koji žele naučiti kako analizirati podatke prikupljene putem Google Analytics alata. Ako ste webmaster, vlasnik web shopa ili vaša tvrtka ima web sjedište, ova radionica će vam pomoći da bolje razumijete podatke o posjećenosti vašeg web sjedišta.

Kotizacija:

Redovna cijena seminara: 1.590,00 kn + PDV
Promotivna cijena za uplate do 10. siječnja: 1.390,00 kn + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.
Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Na kraju seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.
Računala nisu potrebna za učinkovito praćenje seminara.

 
(l:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se