Seminar: Digitalni marketing u turizmu

BIZZDOGAĐANJA
11.12.2018. 9:15:31

Seminar: Digitalni marketing u turizmu
Internetsko oglašavanje omogućuje najtočnije i najbrže mjerenje povratnih podataka od svih oglasnih kanala. Stoga se uz digitalni marketing često postiže snažan rast prodaje, bez obzira nudite li uslugu ili proizvod i bez obzira nudite li lokalno, globalno ili ciljano samo u nekim državama ili gradovima.

Google Ads je sustav oglašavanja koji se odvija na Google-u i u Google partnerskoj mreži. Google je najveća svjetska tražilica, a drugi najveći broj pretraga događa se na YouTube video servisu, koji je isto u vlasništvu Googlea. Google i partneri s kojima radi dosežu do preko 80% internetske populacije. Samo Google ima 8 proizvoda koje redovito koristi preko milijardu korisnika. Da bi znali izvući najveću korist iz Google Ads oglašavanja, potrebno je razumjeti mogućnosti i ograničenja sustava. Pogotovo to vrijedi za oglašivače u turizmu koji imaju ogromnu konkurenciju s vrlo izdašnim proračunima.
 
Vrijeme i mjesto održavanja seminara: 13. prosinca (09 do 16 h), Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Polaznici će naučiti sljedeće: 

Na seminaru Digitalni marketing u turizmu pokazat će se nekoliko alata važnih u pripremi kampanje za oglašavanje i prepoznavanje trendova u turizmu s naglaskom na specifične oblike turizma koji su najbrže rastući segment turizma (eno-gastro-etno, hike-bike-walk, culture i sl.). Naučit će se kako se pripremiti za specifične niše, kako bi postigli što boje povrate ulaganja već za sljedeću sezonu. Ako već koristite Google Ads oglašavanje, ili vam to netko radi, dobit ćete informaciju koja 3 izvještaja su dovoljan indikator kvalitete kampanji i ulaganja.

Facebook, uz Google, drži najviše budžeta za oglašavanje na internetu. Dok se Google oglašavanje najviše koristi kada se želimo oglašavati korisnicima koji konkretno traže ono što nudimo, društvene mreže nam pomažu u procesu same prodaje turističkih aranžmana. S obzirom na to da Facebook aktivno koristi preko 2 milijarde korisnika, veliki je potencijal za neposrednu dvosmjernu komunikaciju s njima. Kupovinom Instagrama Facebook je zapravo kupio drugu najveću globalnu društvenu mrežu, a integracijom oglašivačkih alata je stvorio oglašivački kanal koji ciljano dolazi do publike.  

Ako nemate na raspolaganju proračun za oglašavanje kao booking.com koji je u grupaciji koja ulaže u oglašavanje preko 5,3 mlrd U$ godišnje onda je ovo seminar za vas. Naučit ćete kako se pripremiti za efikasno ulaganje u Google Ads sustav tako da već i malim ulaganjem postignete dobre povrate. Naučit ćete 'čitati' što Vaši kupci žele i gdje to pronaći. S druge strane, naučit ćete postaviti očekivanja i strategiju za komunikaciju na društvenim mrežama, kao i kako koristiti alate za oglašavanje ciljanoj publici. Pokazat će se kako koristiti retargeting, odnosno prikazati oglase posjetiteljima vaše web stranice (a to je ono što Booking stalno radi).

Ciljna skupina:

Seminar je namijenjen iznajmljivačima privatnih smještaja, voditeljima hotela, vlasnicima kuća i apartmana, kampovima, putničkim i turističkim agencijama, svima koji rade u turizmu.

Metode rada:

PPT prezentacija, demonstracija dostupnih alata kod web stranica i prema ponudi sudionika. Ne trebate nositi svoj laptop! Sve ćemo raditi interaktivno i na vašim primjerima.

Kratak sadržaj seminara:

  • Neki trikovi u Google tražilici koje niste znali
  • Koji su alati dostupni za besplatnu provjeru moje web stranice?
  • Kako istražiti trendove i želje turista na tržištima po izboru sudionika. Alternativno će se pokazati kako analizirati potencijalnog turista iz Austrije ili Njemačke?
  • Ako imate Google Ads kampanju naučit ćete koje podatke vam sustav može dati da lakše razumijete tržište
  • Želite li naći gdje se krije potencijal za rast i razvoj?
  • Zašto Facebook i Instagram nisu Google?
  • Što možemo očekivati od Facebooka (možemo li sa 5EUR dnevno oglašavati svima koji žive u Njemačkoj i nuditi im ljetovanje kod nas?)
  • Koja je fora s tim Instagramom, svi pričaju o njemu?
  • Kako raditi Facebook oglašavanje, puno konkretnije i bolje od običnog klikanja na Boost post (i zašto Boost post nije u većini slučajeva najbolje rješenje)
  • Koji format oglasa na Instagramu se pokazuje kao najbolji?

Predavač

Miroslav Varga je GCT - Google Certified Trainer kojih na svijetu ima manje od 400, a samo u Googleu radi preko 80.000 zaposlenih. Jedini je certificirani Google Ads individual i nositelj GAIQ certifikata u statusu djeda na svijetu. Diplomirao je na strojarskom fakultetu u Zagrebu i apsolvirao dva poslijediplomska studija. Radi kao CRM i PPC quality control voditelj u tvrtki Escape iz Osijeka.
Računala i internet fascinirali su ga od kada ih je upoznao. Tu fascinaciju pokušava prenijeti polaznicima, ali razumljivo, dinamično, zanimljivo i s umjerenom dozom humora. Jedan je od najnagrađenijih predavača i stručnjaka iz područja internet marketinga čija je najveća prednost: „...sve sam razumio što ste pričali, a bilo me strah da neću moći pratiti..."

Ilija Brajković je godinama aktivan na internetskoj sceni, a posljednjih šest godina se aktivno posvetio društvenim mrežama. U duši geek, ali život ga odnio u nešto u čemu još više uživa. Danas partner u digitalnoj agenciji Kontra gdje vodi odnose s klijentima i fanovima. Radio kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje je upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta. Nakon toga, radio s velikim klijentima poput Microsofta Hrvatska, Turističke zajednice Grada Zagreba, Suzukija i Renaulta. Redoviti je predavač na mnogim konferencijama i seminarima u zemlji i inozemstvu, uvijek među najbolje ocijenjenim predavačima.

Kotizacija

Redovna cijena seminara iznosi: 1 390,00 kn + PDV.
 
 
(l:mapaznanja.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se