Sajam volonterstva ovog ponedjeljka u Zori i Crvenom križu

NAKON POSLA
4.12.2017. 8:38:53

Sajam volonterstva ovog ponedjeljka u Zori i Crvenom križu
Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udruga za razvoj kulture mladih „Kulturni front" ovaj ponedjeljak, 4. prosinca, organiziraju dva značajna događaja kojima obilježavaju važan dan s početka prosinca.

U Kulturnom domu Zora tako će se u ponedjeljak, od 10 do 15 sati, održavati Sajam volonterstva povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Na sajmu će se prezentirati udruge i druge organizacije s područja Opatije koje organiziraju i provode volonterske aktivnosti, odnosno udruge kojima se zainteresirani mogu javiti ako se žele uključiti i volontirati.
 
Svoje sudjelovanje su, uz organizatore iz Crvenog križa Opatija i Udruge „Kulturni front", najavili i Društvo „Naša djeca", Udruga „Žmergo", Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije i Klub za športsku rekreaciju Gorovo, a organizatori pozivaju i druge udruge da se dođu predstaviti i pokazati čime se bave i kako mogu uključiti zainteresirane volontere u svoje aktivnosti. Uz druženje i upoznavanje s radom udruga pripremljen je i jednostavni program koji će uključivati glazbeni nastup učenika iz Hotelijersko-turističke škole Opatija, predstavljanje volontera koji dolaze iz inozemstva u sklopu volonterskih razmjena koje organizira Žmergo, kao i predstavljanje Matee Marchini, članice Kulturnog fronta koja je ove godine dobila nagradu „Volonter godine" dodijeljenu od strane Volonterskog centra Rijeka.
Sajam volonterstva se organizira u sklopu projekta „Promocija volonterstva i samoorganiziranja mladih" kojeg financijski podržava Grad Opatija.

Istog će se dana, u organizaciji istog dvojca, od 17:30 do 20 sati, u prostorima Crvenog križa Opatija (Rakovčeva 15) održavati druženje uz prigodne predblagdanske radionice za djecu i mlade s Down sindromom. U prigodno dekoriranom prostoru, djeca i mladi će moći izrađivati vlastite kolačiće i druge slastice, uživati u kreativnim radionicama, te slušati magične priče koje će pričati šećerna vila.

Ovaj događanjima nabijeni ponedjeljak rezultat je izvrsne suradnje između dvije izrazito aktivne opatijske udruge, koje su tijekom 2017. godine provele niz zajedničkih aktivnosti (šetnje, radionice društvenih igara i streličarstva za starije u sklopu projekata „Welcome", radionice kuhanja, društvenih igara i korištenja računala za starije u sklopu projekta „Liburnijski kolaž", obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije i sl.), a planiraju sa starim i novim projektima nastaviti suradnju i u 2018. godini.
 
(I:poduckun.net)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se