Razgovori s knjigovođom – besplatne radionice namijenjene poduzetnicima i nezaposlenim osobama - Ravna Gora

NOVOSTI
7.11.2018. 8:34:52

Razgovori s knjigovođom – besplatne radionice namijenjene poduzetnicima i nezaposlenim osobama - Ravna Gora
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva da se prijavite na radionice koje će se održavati tijekom mjeseca studenog u Općini Ravna Gora, u sklopu projekta Razgovori s knjigovođom.

Projekt „Razgovori s knjigovođom" je financiran iz „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017.-2020." za razvoj malog gospodarstva u 2018. godini, mjera 3.1.1. „Stjecanje znanja i vještina za nezaposlene osobe, poduzetnike početnike te ostale poduzetnike i stručne kadrove u gospodarstvu", koji je usmjeren na podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, jačanje konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika s područja Primorsko-goranske županije, poticanje  rasta i razvoja dionika malog gospodarstva, posebno u ruralnim područjima.

Projekt je usmjeren na podizanje razine poduzetničkih znanja među poduzetnicima i nezaposlenim osobama s područja Primorsko-goranske županije koje se žele samozaposliti.

Raspored radionica je sljedeći:

Naziv radioniceDatum održavanjaTrajanje
Razgovor s knjigovođom vol. 1 – Uloga vlasnik-direktor-radnik15.11.2018.09:00 - 12:15 h
Razgovor s knjigovođom vol. 2 – PDV za početnike15.11.2018.13:15 - 16:30 h
Razgovor s knjigovođom vol. 3 – Neoporezive isplate16.11.2018.09:00 - 12:15 h
Razgovor s knjigovođom vol. 4 – Čitanje financijskih izvještaja16.11.2018.13:15 - 16:30 h

Mjesto održavanja:

Ulica I. G. Kovačića 174, Ravna Gora, zgrada SPC Goranka

Teme radionica:

Razgovor s knjigovođom vol. 1 – Uloga vlasnik-direktor-radnik
Polaznici seminara će se upoznati s obvezama i pravima koje kao vlasnik, direktor i zaposlenik u poduzeću imaju, s ciljem izbjegavanja plaćanja kazni zbog nepoznavanja zakonskih odredbi. Raspravljat će se o dokumentaciji koju su poduzetnici obavezni voditi, odlukama koje su obavezni donositi i povlasticama na koje imaju ili nemaju pravo ovisno o svojoj ulozi u poduzeću.

Razgovor s knjigovođom vol. 2 – PDV za početnike
Polaznici seminara naučit će što je PDV, da li postati obveznik PDV-a ili ne i što napraviti ako posluju na području EU. Predavač će im približiti pojam PDV-a i objasniti prednosti i nedostatke ulaska u sustav PDV-a.

Razgovor s knjigovođom vol. 3 – Neoporezive isplate
Polaznici seminara naučit će koje vrste neoporezivih isplata postoje, kako ih obračunati, kako ih isplatiti te koje je preduvjete potrebno zadovoljiti kako bi se takve isplate smatrale neoporezivim.

Razgovor s knjigovođom vol. 4 – Čitanje financijskih izvještaja
Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka) daju poduzetnicima cjelovitu sliku financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera. Polaznici seminara naučit će kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje.

Predavač

Ana Janežić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, nakon čega je radila kao računovođa. Time je stekla dugogodišnje iskustvo iz područja financija i knjigovodstva, posebno za građevinski i ugostiteljski sektor, međunarodno poslovanje i zastupanje, poslovanje pomorskih agencija, itd.
Tijekom godina se kontinuirano usavršavala te je danas poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.

Rok za prijavu: 14. studenog do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (organizirano uz podršku Primorsko-goranske županije)
 
 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se