Radionica: Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude destinacije

NOVOSTI
4.12.2018. 8:44:48

Radionica: Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude destinacije
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira interaktivnu radionicu o dizajniranju iskustvenog turizma namijenjenu turističkim djelatnicima.

Projekt ATLAS usmjeren je ka rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike.

ATLAS radionice organiziraju se s ciljem povećanja konkurentnosti turističkog sektora u regiji, osnaživanjem turističkih dionika i povećanjem njihovih znanja u kreiranju digitalnih strategija, brendiranjem i kreacijom jedinstvenih turističkih iskustvenih ponuda.

Projekt ATLAS tako pruža podršku u razvoju novog turističkog proizvoda i/ili usluge, te će se u sklopu projekta održati i međunarodni događaji za umrežavanje i međunarodnu prezentaciju novonastalih ili kroz projekt dodatno razrađenih ideja.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve dionike, a prijava je obavezna radi ograničenog broja sudionika.
 
Vrijeme i mjesto: 12. prosinca u 10:00 h, STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu (Radmile Matejčić 10, Rijeka)

Sadržaj

1. Dio: 10:00 – 11:30

Zašto su doživljaji u turizmu toliko bitni?
  • Ekonomija doživljaja – razumijevanje progresa ekonomske vrijednosti
  • Rezultati istraživanja – zašto su doživljaji turista bitan pokazatelj uspjeha
  • Dizajniranjem doživljaja turista u destinaciji
  • Vježba: Razumijevanje osnovnih vrijednosti i jedinstvenosti destinacije
  • Vježba: Identifikacija idealnih posjetitelja
Pauza 11:30 – 11:45

2. Dio: 11:45 – 13:15

Storytelling – privlačenje gostiju u destinaciju
  • Metoda rasvjete i storytelling za menadžment destinacije
  • Vježba: Komunikacija jedinstvenosti destinacije metodom storytellinga
Pauza 13:15 – 13:45

3. Dio: 13:45 – 15:00

Gamification – dizajniranje jedinstvenih doživljaja
  • Gamification u službi turizma – metoda dizajniranja jedinstvenih doživljaja
  • Primjer gamificationa u programu kulturnog događanja „Stari samanj pod kaštelom" Vrsar
  • Vježba: Kreiranje sadržaja destinacije gamification metodom

Predavačica

Dr.sc. Klara Trošt Lesić međunarodno je certificirana stručnjakinja za održivi turizam i savjetnica za organizaciju održivih događanja. Osnivačica tvrtke Eventor, znanstvenica, zagovornica je održivog turizma i održivog upravljanja manifestacijama s desetogodišnjim znanstvenim i profesionalnim iskustvom u područjima analize manifestacija i održivog turizma na međunarodnoj i nacionalnoj razini.
2012. godine stekla je doktorsku titulu iz društvenih znanosti na Ekonomskom fakultetu u Splitu s temom „Vrednovanje manifestacija u funkciji održivog razvoja turističke destinacije". Članica je Global Sustainable Tourism Council (GSTC), Hrvatske udruge profesionalaca u kongresnom turizmu (HUPKT) i vanjska suradnica na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" u Puli.

Autorica je mnogobrojnih znanstvenih radova iz područja event managementa i održivog turizma te ima iskustva u organizaciji poslovnih i znanstveno-obrazovnih manifestacija.

Konstantno se educira i u rujnu 2017. stekla je Certifikat održivog turizmu (Sustainable Tourism Training Program – STTP) dok je u siječnju 2018. stekla Certifikat za profesionalca u kongresno-incentive event turizmu.

Rok za prijavu: 10. prosinca do 12h ili do popunjavanja mjesta
Trajanje: od 10:00 do 15:00h
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta ATLAS – Interreg Italija – Hrvatska)


 
(l:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se