Prvi Ri gastro - Tjedan šparoga

ČLANCI
19.4.2017. 11:00:59

Prvi Ri gastro - Tjedan šparoga
Ovogodišnji Ri gastro dani počinju Tjednom šparoga koji će trajati od 19. do 26. travnja. Turistička zajednica grada Rijeke najavila je sudjelovanje 21 ugostitelja u manifestaciji koja Rijeku svrstava na kartu zanimljivih gastro destinacija. Početak će biti obilježen humanitarnom akcijom.

Proljeće najavljuju proljetnice, a ako pitate gastronome, oni proljeće mjere početkom sezone šparuga. Stoga je jednoj od najstarijih samoniklih kultura Mediterana posvećen prvi tjedan manifestacije Ri gastro.

Što koji od njih nudi pronađite na internetskoj stranici TZ grada Rijeke.

Tjedan šparoga trajat će od 19. do 26. travnja i u njemu će posebne menije na kojima šparoga kraljuje ponuditi 21 riječki ugostitelj te vinari.

Ri gastro dani počet će humanitarnom Gourmet pričom, u srijedu 19. travnja, od 18:30 do 20 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca ugostitelji će predstaviti dio ponude na temu šparoga. 

Zalogaji će se prodavati po cijeni od 10 kuna, a prihod je namijenjen akciji Humanitarne udruge Riječko srce kojom prikupljaju sredstva za Odjel onkologije i hematologije Dječje bolnice Kantrida.

Gourmet priča je poklon riječkih ugostitelja koji doniraju kreacije, a oni koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u priči pred HNK Zajcem sredstva će uplatiti izravno na račun udruge. Nakon Gourmet priče, u 20 sati u kazalištu slijedi koncert Gloria. 

(I:radio.hrt.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se