Prva sjednica Strukovne skupine trgovine hranom i pićem

NOVOSTI
20.4.2017. 8:46:51

Prva sjednica Strukovne skupine trgovine hranom i pićem
U srijedu, 26. travnja, u 10 sati u Županijskoj komori Rijeka održat će se prva sjednica Strukovne skupine trgovine hranom i pićem.

Raspravljat će se o prijedlogu Nacrta Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Tim se Zakonom utvrđuju pravila i sustav mjera za sprječavanje nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, utvrđuju se nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom, čijim se nametanjem iskorištava značajna tržišna snaga otkupljivača i/ili prerađivača ili trgovca u odnosu na njihove dobavljače te ovlasti, zadaće i postupanje tijela nadležnog za provedbu toga Zakona.

Cilj je toga Zakona osiguranje, uspostava i zaštita poštenih trgovačkih praksi kojima se štite sudionici u lancu opskrbe hranom. Prema svemu navedenom, radi zaštite osobnih interesa, članovi strukovne skupine na sjednici će predložiti svoje izmjene tog Nacrta te izmjene Odluke o dopuštenom manjku s naslova kala, rastepa, kvara i loma na proizvodima u trgovini.

Prijedloge će potom poslovna tajnica strukovne skupine Ivona Černigoj dostaviti na adresu Udruženja trgovine HGK.
 
(I:hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se