Prilika za tvrtke iz tekstilne i kožne industrije te proizvodnje odjeće i obuće za sudjelovanje u EU

NOVOSTI
9.1.2020. 8:46:00

Prilika za tvrtke iz tekstilne i kožne industrije te proizvodnje odjeće i obuće za sudjelovanje u EU
European Light Industries Innovation and Technology (ELIIT) Project je projekt europske komisije kojem je cilj promicanje suradnje na europskoj razini između malih i srednjih poduzetnika u tekstilnoj industriji, kožnoj industriji, proizvodnji odjeće i obuće te s druge strane pružatelja i vlasnika inovativnih tehnologija. Stvorena partnerstva trebala bi osigurati uvođenje tehnoloških rješenja za poboljšanje produktivnosti, integracije lanca vrijednosti, učinkovitosti resursa te stvoriti nove proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti. Kao primjer tehnologija koje bi se mogle primijeniti u europskim tvrtkama u okviru ELIIT projekta ističu se KET tehnologije, digitalne tehnologije, umjetna inteligencija i internet stvari.

Putem objava više natječaja kroz projekt će se odabrati 25 partnerstava između malih i srednjih poduzeća koja su aktivna u navedenim sektorima te vlasnika ili pružatelja usluga inovativnih tehnologija. Cilj je da se kroz partnerstva implementiraju istraživačka postignuća iz različitih tehnoloških područja tekstilne, kožarske, te industrije proizvodnje odjeće i obuće.

Projekt će financirati partnerstva sa:

  • izravnom novčanom potporom od 70.000 € po projektu
  • različite aktivnosti umrežavanja
  • programom mentorstva koji se provodi od strane stručnjaka iz različitih područja interesa za odabrane partnere
Trenutno je otvoren natječaj na koji se mogu javiti i hrvatske tvrtke sve do 17. ožujka 2020. godine.

Više informacija o samom projektu te o načinu podnošenja prijava možete vidjeti na web stranicama projekta https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eliit

Više informacija o projektu možete preuzeti putem poveznica: 
(l:een.hr) 

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se