Premijerno izdanje History Film Festivala

NAKON POSLA
5.9.2017. 8:39:50

Premijerno izdanje History Film Festivala
Jeste li znali da je Jimmy Hendrix bio Indijanac? Želite li znati tko je ubio Georgi Markova? Što znate o Anni Sacher i njezinom slavnom bečkom hotelu? Jeste li vidjeli legendarne burleskne plesačice? Odgovore na ta i brojna druga povijesna pitanja moći ćete doznati na prvom History Film Festivalu - festivalu povijesnih dokumentarnih filmova, koji će se od 6. do 9. rujna održavati na dvije lokacije u Rijeci – u HKD-u na Sušaku i na botelu Marina.

U sklopu festivala prikazat će se 28 raznovrsnih dokumentaraca i održati razgovori s 36 filmskih autora iz cijeloga svijeta. U konkurenciji se nalaze pobjednici prestižnih Sundance Film Festivala i Hot Docsa te jedan kandidat za Oscara. Svoju svjetsku premijeru na History Film Festivalu doživjet će četiri, a europsku premijeru dva filma.

Sve projekcije filmova s hrvatskim titlovima održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom od 14 sati. Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna, a rezervirati se može putem e-maila.

Na botelu Marina koji ugošćuje filmaše, sudionike History Film Festivala, održavat će se dva masterclass predavanja i panel na kojemu će renomirani svjetski filmski umjetnici, povjesničari i televizijski producenti razgovarati o čarobnoj vezi između povijesti i filma te prenositi svoja znanja i iskustva svima zainteresiranima.
Zbivanja i novosti History Film Festivala mogu se pratiti na Facebook stranici History Film Festivala.
 
(I:mojarijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se