Predavanje o društveno odgovornom poslovanju s naglaskom na razvoj lokalne zajednice

NOVOSTI
10.5.2019. 9:11:31

Predavanje o društveno odgovornom poslovanju s naglaskom na razvoj lokalne zajednice
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s HGK Županijskom komorom Rijeka organizira predavanje „Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice" koje će se održati u utorak 14. svibnja od 13:00 do 15:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, mala dvorana, II kat, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka.
 
Cilj je radionice upoznati sudionike s konceptom društveno odgovornog poslovanja, odnosno razjasniti zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom.

Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtjeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu i to u najširem mogućem smislu:
  • od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi,
  • resursa koje upotrebljava i načina nabave i prodaje,
  • utjecaja na okoliš i radnih uvjeta 
  • sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.
Predavanje će održati Upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan, a cilj je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi, kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom.

Više informacija možete pronaći na službenim web stranicama Zaklade: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/
 
Prijavu za sudjelovanje na predavanju možete izvršiti putem poveznice do ponedjeljka, 13. svibnja ili do popunjenja slobodnih mjesta. 

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati gđu Barbaru Olenik Staničić (bolenik@hgk.hr, T: 051/209-162).

(hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se