Praktične smjernice za poslodavce

NOVOSTI
14.4.2017. 8:56:31

Praktične smjernice za poslodavce
Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije izdala je vodič „Zdravlje i sigurnost na radu svačija su stvar, Praktične smjernice za poslodavce". 
Vodič na 27 stranica na hrvatskom jeziku sadrži pregled glavnih obveza te postojećih alata i resursa koji mogu pomoći da se obveze iz područja zaštite na radu provedu u praksi.

Praktični vodič omogućuje poslodavcima, pomoći pri uspješnom upravljanju zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu (ZZS) u skladu sa zakonodavstvom EU-a odnosno RH.

Dobre mjere za osiguravanje zaštite zdravlja i sigurnosti korak su u pravom smjeru bez obzira na vrstu obrta koju obavljate. Smanjenjem nezgoda i bolesti na radu izravno se poboljšavaju vaši rezultati. Samo 2013. u EU izgubljeno je najmanje 300 milijuna radnih dana zbog nezgoda na radu i zdravstvenih problema povezanih s radom. U zdravom i sigurnom radnom okruženju raste motivacija i predanost osoblja. Pozitivni rezultati u pogledu zaštite zdravlja i sigurnosti također su odlična preporuka za vaš obrt koja vam može pomoći da privučete nove talente, kupce i ulagače.
 
 
(I:hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se