PR služba za korisnike - Organizacija, upravljanje i odnosi s javnošću službe za korisnike

BIZZDOGAĐANJA
6.6.2016. 7:51:52

PR služba za korisnike - Organizacija, upravljanje i odnosi s javnošću službe za korisnike
Služba za korisnike može biti: kontaktni centar, info telefon, rezervacijski centar, korisnička podrška, ili odjel reklamacija. Služba za korisnike predstavlja središnju točku bilo koje organizacije iz koje se upravlja kontaktima s korisnicima, kupcima, klijentima. Izazov je kako ju  pozicionirati unutar organizacije. Kako kvalitetno upravljati i iskoristiti potencijale ove službe.
 
Danas su ovi centri u stalnoj interakciji s korisnicima i kvalitetna komunikacija od presudne je važnosti za sliku organizacije koja se u javnosti stvara. Djelatnici službe za korisnike, svakodnevno dobivaju pregršt informacija o tome što korisnici žele i očekuju, kakve su im potrebe i vrijednosti, kakvo je njihovo iskustvo i dojam o kompaniji i njezinim uslugama i proizvodima.
 
Takve informacije, ukoliko se službom kvalitetno upravlja, mogu se upotrijebiti za daljnji rad na kvaliteti službe kao i na stvaranju pozitivne slike organizacije u široj javnosti.  Od iznimne važnosti je da je komunikacija djelatnika centra jasna, konzistentna, pozitivna i sa svrhom kako zadovoljenja potreba klijenta tako i širenja pozitivne promocije proizvoda, firme, organizacije. Obuka i usmjeravanje djelatnika značajno pridonosi uspješnom obavljanju posla centra, motivaciji djelatnika, pozicioniranju organizacije u javnosti. 
 
Ciljna skupina
Manageri,  upravitelji, voditelji i djelatnici odjela pozivnog centra ili centra korisničke podrške, kontakt osobe firme. 
Seminar je namijenjen svima koji djeluju unutar ili blisko sa službom za korisnike– voditelji, manageri, djelatnici centra. Svrha seminara je sistematski prikazati strukturu i metode upravljanja i organizacije centra korisničke podršte s posebnim naglaskom na odnose s javnošću koji iz kvalitetnog i dobro uspostavljenog centra mogu značajno utjecati na sliku i ugled organizacije koja se stvara u javnosti.
 
Djelatnici koji su u direktnom kontaktu s klijentima, kupcima imaju velike mogućnosti pozitivnog (ili potencijalno negativnog) utjecaja na klijente a obuka i usavršavanje utječe na veću produktivnost, motivaciju i pozitivan angažman u  odjelu. Posljedice posebno  stresnih situacija: pritužbe, razgovor s teškim, nezadovoljnim, verbalno agresivnim klijentima mogu se kontrolirati i pozitivno usmjeravati služeći se metodama dobrih komunikacija i odnosa s javnošću.
 
Raspored seminara

08:45-09:00 prijem i registracija polaznika


09:00-11:00

1.Organizacija i upravljanje službom za korisnike
2. Odnosi s javnošću službe za korisnike; alati, metode, sistematizacija, obuka


11:00-11:30 pauza za kavu


11:30-13:00

3. Komunikacijske strategije
-pisana i usmena komunikacija
- vježbe u grupi
 

13:00-14:00 pauza za ručak


14:00-16:00

4. Krizno komuniciranje, rješavanje pritužbi, komunikacija s nezadovoljnim klijentima

5. Moć prezentacije i nastupa za odnose s javnošću – metode: vježbe

 
Seminar se doržava 1.7.2016 u Zagrebu na adresi Šubićeva 42/1 a cijena seminari iznosi 1499 Kn + PDV.
 
KONTAKT:
Verlag Dashöfer d.o.o., centar za obrazovanje i izdavačku djelatnost
Šubićeva 42/1
10000 Zagreb

 
(I:seminari.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se