Potaknuti mlade na poduzetničko razmišljanje

BIZZDOGAĐANJA
15.11.2013.

Potaknuti mlade na poduzetničko razmišljanje
Od 19. studenog do 31. siječnja 2014. u Puli će se održavati projekt Regional Case Study u sklopu kojeg će studenti druge i treće godine preddiplomskog te prve i druge diplomskog studija te mladi do 30 godina s višom i visokom stručnom spremom rješavati poslovne slučajeve (case study) u tvrtkama različitih djelatnosti.

Osim rješavanja konkretnih slučajeva, u sklopu projekta predviđeno je i održavanje šest predavanja/radionica s temama iz područja financija, investicija, menadžmenta i europskih fondova.

Emil Šetić, jedan od voditelja projekta koji organizira udruga Start up, na konferenciji za novinare kazao da će polaznici (dosad ih se na natječaj otvoren do 19. studenog javilo 30-ak) rješavati probleme s kojima se tvrtke doista susreću u svom poslovanju.

Cilj je promicanje poduzetničke kulture među mladima, zapošljavanje, jačanje povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te poticanje kreativnosti i timskog rada.

Predviđenim će aktivnostima sudionici steći nova znanja i vještine, što bi im trebalo omogućiti lakše i brže zapošljavanje, tim više što će biti uvršteni u bazu podataka kojom će raspolagati i tvrtke koje sudjeluju u projektu.

Među njima su OTP banka, Agenor Automatika, Prestige, Uljanik TESU elektronika (UTE), Infobip, Zagrebačaka banka, Pietas Julia, Eurokonzalting, Heidelbergercement Group, Jadransko osiguranje, Moneo savjetovanje i Optimus Consulting. 

(I: glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se