Polovica globalnih putnika očekuje toplu dobrodošlicu domaćina po dolasku u smještaj

ČLANCI
10.5.2019. 9:27:22

Polovica globalnih putnika očekuje toplu dobrodošlicu domaćina po dolasku u smještaj
Odlazak na odmor nešto je čemu se svi raduju, međutim, povremeno može izazvati osjećaj stresa i strah da će nešto propustiti dok pokušavaju svoj boravak iskoristiti na najbolji mogući način. Pogotovo putovanje od točke A do točke B ili vašeg smještaja.

Topla dobrodošlica po dolasku u smještajni objekt može učiniti razliku i pomoći putnicima da se brzo prebace u raspoloženje za odmor. Pogotovo onim gostima koji putuju automobilom satima do naše destinacije, čekaju u ulazu na granici i probijaju se kroz gužve u našim destinacijama, a često i traženja parkinga.

Topla dobrodošlica čini razliku i ono najvažnije pokazuje kako vam je stalo do gosta. A gosti će to prepoznati i nagraditi.

A to govori i novo istraživanje Booking.com-a koje otkriva činjenicu da se netko brine za goste i da se osjećaju dobrodošlima važna za 49% globalnih putnika kako bi se što lakše prilagodili novom okruženju. I dok brojne vrste nehotelskih smještajnih objekata nude izvrsne sadržaje, brojni putnici smatraju da je upravo osobni pristup ono zbog čega ćete se u nekom objektu osjećati kao kod kuće. Upravo domaćinstvo i pravi domaćini u obiteljskom smještaju su na najvećoj vrijednosti. 

Tako 68% globalnih putnika i 66% putnika iz Hrvatske slaže se da je pružanje ugodnog smještaja i drugog doma gostima za njih ono što čini dobro gostoprimstvo.

Prema nedavnom istraživanju Booking.com-a, vodeće svjetske tvrtke za povezivanje putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekta, u kojem je sudjelovalo 21.500 putnika s 29 različitih tržišta, više od pola globalnih putnika (55%) i 66% putnika iz Hrvatske voljelo bi dobiti paket dobrodošlice od domaćina, a među njima, 10% gostiju (6% za goste iz Hrvatske) bilo bi razočarano kad ih u sobi ne bi dočekao nikakav poklon dobrodošlice.

Osobna nota kao što su lokalni savjeti može biti iznimno korisna. Informacije o lokalnim delicijama koje vlasnik ili upravitelj objekta podijele s gostima ocijenjene su kao najvrjednije informacije koje bi putnici voljeli dobiti u paketu dobrodošlice (40%) što misli čak 53% ispitanika iz Hrvatske, kao i preporuke koje su personalizirane upravo za njih (36% za globalne putnike, 40% za putnike iz Hrvatske).

A gdje god ih putovanje odvede, više od pola globalnih putnika (51%) očekuje ugodnije okruženje zahvaljujući angažmanu vlasnika, a isto očekuje i 59% putnika iz Hrvatske, pri čemu gotovo pola globalnih putnika (48%) aktivno traži toplu dobrodošlicu nakon stresa koje donosi putovanje (isto vrijedi za 54% putnika iz Hrvatske). Osim toga, 44% gostiju iz Hrvatske želi da se netko brine za njih i očekuje da im domaćin pruži toplu dobrodošlicu kako bi zajamčili da se brzo prilagode novom okruženju.

Budite domaćin u obiteljskom smještaju, a ne agent za najam nekretnina

U zadnje vrijeme veliki je napad na obiteljski smještaj. Iako takve rasprave idu u krivom smjeru, jer obiteljski smještaj svakako nije konkurencija hotelima, svakako jasno treba razlikovati domaćine u obiteljskom smještaju, privatne iznajmljivače i agente za najam nekretnina. Potrebno je staviti stvari na svoje mjesto, a ne u isti koš staviti domaćina u obiteljskom smještaju koji generacijama uređuje, raste i ugošćuje goste u svojem domu od stana u nekoj zgradi koji je u najmu za turizam te pogotovo od agenata za najam nekretnina tj. privatnika koji su na jednoj parceli digli zgradu s deset ili više apartmana isključivo za najam.

Da, vi ste domaćini u obiteljskom smještaju. Kada to shvatite i promijenite cijelu paradigmu, siguran ćete dugoročno biti uspješni. To je cijela filozofija obiteljskog smještaja. Što prije to shvatite bit će vam lakše i uhvatit ćete ritam, jer već je počeo proces da se tržište samo regulira tj. radi razliku od slabijih, srednjih i uspješnih.

Kako je nekontrolirano rastao privatni smještaj u nazad par godina, došli smo do točke kada je ponuda veća od potražnje,ž te će sigurno ove godine dobar dio privatnog smještaja biti u minusu tj. imati lošiju sezonu. Logično, jer očekuje se sezona na razini iste godine, u najboljem slučaju, a kako je isti broj turista, a puno veća ukupna ponuda smještaja, netko će biti praznijih ruku.

No, opet, oni uspješni tj. kvalitetniji smještaj i pravi domaćini u obiteljskom smještaju neće osjetiti pad, dapače, oni će uvijek imati stabilno poslovanje i booking. Gosti danas više nego ikada imaju mogućnost izbora, a uvijek biraju onaj smještaj koji je bolji, ugodniji i koji im najviše odgovora. Čak vaše domaćinstvo može biti i presudno kod odabira, a često gosti postanu i dugogodišnji prijatelji. Tu razliku upravo radite vi kao domaćin u obiteljskom smještaju i vaš odnos prema gostu. Tako stvarate bazu stalnih gostiju koji se svake godine vračaju, a sami time niste ovisni o kretanjima na tržištu te nemate trošak promocije. 

Zato budite spremni i podižite kvalitetu usluge, uredite smještaj kao da i sami živite u njemu da se osjeti osjećaj i toplina doma i ne zaboravite – motiv dolaska nije smještaj, nego destinacija. Doživljaj i sadržaj destinacije je ono zašto ljudi putuju, zato morate prodavati doživljaje, priče i sadržaj destinacije. A najbolje priče i savjete ne zna google, nego upravo lokalno stanovništvo.

Ugostite svoje goste kao pravi domaćin, kao svojeg prijatelja. Uostalom, naše gostoprimstvo je naša najveća prednost i definitivno ono po čemu smo poznati. 

Dočekajte goste s hladnim sokom, pivom, vinom, kavom, kolačima i nekom domaćom delicijom. Naravno, ne treba cijeli ručak, samo mala sitnica kao znak pažnje i dobrodošlice. Po mogućnosti domaći i lokalni autentični proizvod jer tako potičete lokalnu ekonomiju, a ne da kroz turizma potičemo uvoz.

(l:hrturizam.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se