Plaža Koralj na Krku postala mjesto slobodne razmjene knjiga, mišljenja i ideja

ČLANCI
11.8.2017. 8:33:54

Plaža Koralj na Krku postala mjesto slobodne razmjene knjiga, mišljenja i ideja
Sa 600-tinjak naslova ponuđenih na slobodno korištenje, kako na hrvatskom, tako i na stranim jezicima, zaživio je ovaj hvalevrijedan projekt koji su krčki kreativci, uz pomoć donatora, u samo nekoliko tjedana uspjeli »od ideje do realizacije« dotjerati u pozadini jedne od najposjećenijih gradskih plaža, one podno hotela »Koralj«.

Otvorena knjižnica, objašnjavaju inicijatori hvalevrijednog projekta, mjestom slobodne razmjene knjiga, ali i mišljenja, ideja i doživljaja postala je po završetku dvodnevne akcije prikupljanja »ukoričenih donacija« kojima su njihovi sugrađani, ali i brojni sezonski žitelji grada Krka, pomogli uspostavu prvog takvog slobodnočitalačkog punkta.

Odaziv donatora nadišao je naša očekivanja i već sad smo knjižnicu napunili iznimno kvalitetnim izdanjima kojima ćemo, odmah nakon što pristignu, pridodati i cijeli niz novih naslova koje smo, zahvaljujući novčanoj donaciji komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te Valamar Riviere, naručili posredstvom Amazona, istaknuo je Mrakovčić, naglasivši da knjige u dolasku uglavnom podrazumijevaju prijevode najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih autora. Stižu nam tako njihovi prijevodi na jezike stanovnika gotovo svih zemlja iz kojih nam ljeti dolaze posjetitelji, zaključuje Markovčić uvjeren da će, osim u najljepšem moru na svijetu, u nastavku sezone domaći i gostujući kupači sada moći uživati i u kvalitetnim, na besplatno čitanje ponuđenim knjigama.

U pothvatu gradnje transparentnim pleksiglasnim pločama zaštićene otvorene knjižnice krčkim kreativcima pripomogli su i neki njihovi sugrađani, čak i slučajni prolaznici, pa i kupači koji su prve knjige s polica počeli odnositi već za trajanja prigodne svečanosti njena otvorenja. Sponzori ovog, kako je i sam gradonačelnik Darijo Vasilić ustvrdio, financijski nezahtjevnog, ali ipak i vrlo vrijednog projekta, bili su Grad Krk te tvrtke GP Krk, Noliot te Elektron Krk. Potaknuti dobrim reakcijama, članovi Kreativnog Krka u skorijoj budućnosti sličnim sadržajima kane »opremiti« i više drugih, od potencijalnih čitača posjećenijih lokaliteta na području grada Krka.
 
(I:novilist.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se