Ovaj vikend započinje Festival šparoga u Lovranu

NOVOSTI
9.4.2019. 8:33:48

Ovaj vikend započinje Festival šparoga u Lovranu
Turistička zajednica općine Lovran najavila je novo izdanje Festivala šparoga, a evo što sve donosi zanimljiv program:

Petak, 12. travnja:  100 Milja Istre – Start utrke na 110 km (Blue) iz Lovrana (Lovranski mul) u 22:00

13.- 30. travnja: 19. Festival Šparoga u lovranskim restoranima i konobama

Turistička zajednica općine Lovran, u suradnji s ugostiteljima organizira  19. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama koji počinje u subotu, 13. travnja, a traje do 30. travnja kada će restorani i konobe u Lovranu, Lovranskoj Dragi i Medveji nuditi zanimljive i ukusne menije koje morate probati po popularnim cijenama.
 
Jedan od restorana koji sudjeluje u festivalu je i Restoran pizzeria Delfino, a ovo je njihov menu:
  • Krem juha od šparoga 25,00 kn
  • Rižoto s kozicama i šparogama 79,00 kn
  • Fritaja sa šparogama 55,00 kn
----------------
  • Menu 89,00 kn
  • Krem juha od šparoga
  • Svinjski file sa šparogama
  • Riža na maslacu
Tijekom travnja u mnogim se mediteranskim zemljama priređuju svečanosti u čast šparogama, hranjivoj i ljekovitoj biljci koju su poznavali još u Kini 3000 godina prije nove ere, veličali su je Egipćani, Grci i Rimljani.

Divlja šparoga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparoga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti. 

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je „fritaja" (jaja, divlje šparuge i pršut). Ugostitelji će tijekom cijelog mjeseca travanja nuditi zanimljive i ukusne menije koji se moraju probati po popularnim cijenama.

Subota, 13. travnja na Trgu slobode u Lovranu održat će se  Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12:00 sati i velom fritajom u 14:00 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo DORIS VLAH i LUKA DANČULOVIĆ.

Subota, 13. travnja

19:00 Otvaranje izložbe umjetnika iz pobratimskog grada Bleiburga (Austrija) – Rudi Benetik,

Galerija Laurus, Lovran

Ponedjeljak, 15.travnja 

18:00 Prezentacija HBOR-ove kreditne linije za privatne iznajmljivače koju će održati gđa. Vesna Bartolović Stančić   i  Predavanje „Budućnost obiteljskog smještaja" kojeg će održati Nedo Pinezić

Galerija Laurus, Lovran

Ponedjeljak, 22. travnja 

19:30 Uskrsni koncert KUD Lovor, Crkva Sv. Juraj, Lovran
 
Cijeli program i popis svih restorana i konoba koji sudjeluju u Festivalu pročitajte na letku.
 
(l:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se