Noć knjige 2017. posvećena Dragi Gervaisu

NAKON POSLA
19.4.2017. 10:40:21

Noć knjige 2017. posvećena Dragi Gervaisu
Poseban naglasak ovogodišnje Noći knjige stavljen je na obilježavanje 60. godišnjice smrti književnika Drage Gervaisa.

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica "Viktor Car Emin” i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć knjige 2017. koja će se održati 21. travnja u prostorima knjižnice.

Manifestaciji koja se održava šestu godinu zaredom daje se poticaj kulturi čitanja, poticanju razgovora o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu te se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Osim izložbe iz fonda Zavičajne zbirke Knjižnice, u večernjim satima održat će se i prigodan program. 

U 20 sati doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, profesorica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održat će predavanje pod nazivom Drago Gervais: antologijski pjesnik Liburnije. 

Nakon predavanja, slijedi i prigodan glazbeni program pod vodstvom još jednog gosta Noći knjige – Dražena Turine – Šajete, dodali su organizatori.

Program manifestacije u opatijskoj knjižnici započinje akcijom "Ne sudi knjige po koricama” – korisnicima će biti ponuđeni na posudbu odabrani naslovi knjiga, posebno umotani, a istaknuti samo žanrom i kratkim sadržajem. 

U popodnevnim satima, u 17:30 sati, održat će se i zanimljiva Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu „Halugica".

(I:liburnija.net)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se