Mogu li menadžeri pod stresom racionalno odlučivati

ČLANCI
14.4.2017. 9:05:29

Mogu li menadžeri pod stresom racionalno odlučivati
Ljudi pod stresom reagiraju manje racionalno i smanjuje im se raspon pozornosti. Kao da nose konjske naočnjake koji ih prisiljavaju da gledaju samo ravno i ne vide nimalo sa strane. Selektivno filtriraju informacije, čuju samo one koje žele čuti, boje se pitati da ne bi dobili još više negativnih podataka i ne mogu shvatiti tuđa gledišta. 

Mnogo su krući u razmišljanju, previše se oslanjaju na dosadašnja iskustva i stereotipiziraju. I, možda najvažnije, skraćuje im se vremenska perspektiva. Vide samo kakva je situacija sada, važne su im kratkoročne vrijednosti i nisu u stanju staviti sve u dulji vremenski okvir. 

Kao rezultat stresa i navedenih učinaka na psihološko stanje menadžera, premalo traže informacije o situaciji i mogućim opcijama, premalo analiziraju i evaluiraju druge mogućnosti, zato su i manje sposobni donositi najbolje odluke.

Što menadžer može napraviti kad se nađe u takvoj situaciji? Najvažnije je da bude svjestan da su njegove kognitivne sposobnosti smanjene. Da posebno oprezno odlučuje i da se više oslanja na ljude od povjerenja. Možda i da potraži pomoć od osoba koje se bave rješavanjem psiholoških problema.

Moguće je da menadžment dugo ne primijeti probleme zbog nedostatka kontrolnih sustava. Ponaša se samouvjereno i zadovoljno je svojim tržišnim položajem te postignutim rezultatima. Kad znakovi krize postanu preočiti da bi se mogli ignorirati, menadžment podsvjesno negira istinu i traži razloge da objasni zašto poduzeće zapravo nije u krizi.

Priznavanje problema udara na menadžerski ego
Naravno da priznavanje problema uvijek negativno utječe na osobni status menadžera. Kod nas se uspješnost menadžera mjeri isključivo brojem radnika koji rade za njih, katkad veličinom tvrtkina prometa, a samo katkad ostvarenom dobiti. 

Priznavanje krize uglavnom implicira smanjenje broja radnika i prometa. Ako je sreće i pameti, onda se na kraju znatno poboljša dobit, koja je u ovom kontekstu najmanje važna. Stoga priznavanje problema negativno utječe na ego i društveni ugled menadžera, katkad i na primanja; i zadržavanje funkcije postaje upitno. 

Ipak, ne treba generalizirati i misliti da menadžeri namjerno zataškavaju istinu. Većina njih iskreno vjeruje da su problemi prolazni i da će ih sami riješiti. Vjeruju da im je potrebno samo malo više razumijevanja i povjerenja banaka i dobavljača ili malo više sreće pri dobivanju posla. Nažalost, kad god čujete da će se problemi riješiti ‘čim dobijemo ovaj kredit za koji smo već sve dogovorili’ ili ‘kad nas ovi malo prestanu tlačiti za plaćanje’ ili ‘čim dokraja dogovorimo taj golemi posao’, možete biti sigurni da su stvari postale ozbiljne.

(I:lider.media)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se