MeetEENg: Važnost produkt dizajna za internacionalizaciju poslovanja

NOVOSTI
16.3.2018. 8:36:25

MeetEENg: Važnost produkt dizajna za internacionalizaciju poslovanja
Digitalno doba je u mnogim aspektima promijenilo gotovo svaki aspekt naših života, ali i poslovanja. Fizička ograničenja koja su u prošlosti sprječavala ili usporavala širenje na međunarodnim tržištima, u online ekonomiji praktički ne postoje.

Prezentacija i prodaja proizvoda van granica matične zemlje postali su onoliko komplicirani koliko je komplicirano poslati paket iz poštanskog ureda, a konstantan rast online prodajnih rezultata u posljednjih desetak godina doveo je i do znatnih tektonskih promjena na međunarodnoj retail sceni.

Kako se uključiti u ovaj trend i maksimalno iskoristiti prednosti potpuno novih oblika promocije i distribucije, uz znatno manje troškove od onih do prije samo nekoliko godina?

Jedan od ključnih koraka u razvoju međunarodno uspješnih proizvoda je njihov kvalitetan produkt dizajn. Online trgovina bazirana je na vizualnom doživljaju proizvoda, a velika većina komunikacijskih kanala tekstualni opis potiskuje u drugi ili čak treći plan. Koliko god sam proizvod bio kvalitetan, u njemu korištena najbolja sirovima ili imao najbolju cijenu na tržištu, njegov suvremeni dizajn i inovativna dizajnerska rješenja ključ su uspješnosti. Kako do toga doći i koji su koraci ključni za razumijevanje procesa implementacije produkt dizajna u poslovni proces?

Na meetEENgu će g. Damjan Geber, osnivač i kreativni direktor agencije Brigada, prikazati ključne korake u procesu implementacije produkt dizajna u poslovne procese te prezentirati neke lokalne i međunarodne tvrtke koje su kroz vrhunski produkt dizajn postigle neočekivan međunarodni uspjeh praćen rastom prodajnih rezultata.

Poseban gost meetEENga će biti gđa Sanja Milardović Lazinica iz poduzeća Ecolo d.o.o., koja će s polaznicima podijeliti svoje iskustvo vezano za produkt dizajn.

Događaj je namijenjen svima koji žele internacionalizirati svoje poslovanje.

NAPOMENA:
Predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Sadržaj

  • 10,00 – 10,45 Damjan Geber
  • 10,45 – 11,00 Pauza
  • 11,00 – 11,15 Sanja Milardović Lazinica
  • 11,15 – 11,30 Q&A
  • 11,30 – 12,30 meetEENg cafe – networking

Datum i vrijeme održavanja: 28.03.2018. u 10,00h
Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu
Trajanje: od 10,00 do 12,30h
Rok za prijavu: 27.03.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)
 
 
 (I:step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se