Ljetne hit komedije na ljetnoj terasi Kalvarije

NAKON POSLA
7.6.2016. 8:06:28

Ljetne hit komedije na ljetnoj terasi Kalvarije
Ukoliko želite uživati na ljetnoj terasi Kulturnog centra Kalvarija (s pogledom na Trsatsku Gradinu), pijuckati svoje piće, jesti kokice i "umirati od smijeha” … – onda je ovo idealno upravo za vas!

Ri Teatar u razdoblju od 10. do 17. lipnja nudi pregršt zabavnih predstava.

Raspored predstava:

"LOTO”, ljetna hit komedija iz 2015.
PETAK, 10.06.2016. U 21 SAT
SUBOTA, 11.06.2016. U 21 SAT
————————–———————-
"ZIMMER FREI”, obnova ljetne hit komedije iz 2007.
SRIJEDA, 15.06.2016. U 21 SAT
PETAK, 16.06.2016. U 21 SAT

Više o predstavama:

LOTO:

U malom mjestu na Jadranu živi četrdesetpetogodišnjak, a jedina družba mu je dugogodišnji prijatelj – susjed Jure. Obojica rade u maloj, ekskluzivnoj vili čije vlasnike nikada nisu upoznali. Za razliku od Jureta koji se najesen ženi i jedini mu je cilj zaraditi velike novce uzgojem školjaka, Stipan želi prenamjeniti majčin penzion u ekskluzivne apartmane za goste. No, obojici ne uspjeva ostvariti svoje snove jer Juretu školjke uvijek pokidaju razni hidroavioni koji slijeću baš na njegove školjke, te kanaderi koji uzimaju more baš u toj uvali, a našemu Stipanu stara majka ne želi mlade goste već uslužuje raznorazne penzionere iz ovog i okolnih mjesta. Dolaskom bogatih gostiju u hotel počinju problemi. Jure i Stipan se upletu u takve zavrzlame da se iz njih teško mogu izvući. No, na kraju svi na neki način profitiraju „kao da su dobili na lotu".

„LOTO" je vesela, životna, duhovita, prava ljetna komedija koja je prošlo ljeto nasmijala sve posjetitelje gdje god je gostovala. Riječki pisac Donato Jurković („Zimmer frei", „Mišn imposibl", Rent-a luftmadrac"…) se ovoga puta odlučio za komediju zabune, komediju situacije u kojoj iz trenutka u trenutak nastaju nove komične situacije te bi se predstava, da nema napada smijeha, doslovno gledala u jednom dahu.

Malu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš, Lado Bartoniček i Tomislav Vičević, a nove snage Ri Teatra čine glumice Verica Ćorković i Jasna Jeličić. Režiju potpisuje cijeli glumački ansambl, autor je Donato Jurković, scenografiju, zvučne efekte i oblikovanje svijetla potpisuje Igor Kondić.

ZIMMER FREI:

Ljetovanje na Jadranu, u malom mjestu, na malom otoku, s predivnom prirodom, za svakoga od nas je privlačan mamac za odmor. Bez hotela, bez automobila, bez gužve, sa jednotjednom brodskom vezom, te sa samo dva mala apartmana za iznajmljivanje i natpisom „Zimmer frei"- sve to skupa zvuči veoma primamljivo, no kada se u tu mirnu i tihu idilu umiješa „ona", miran i tih otok prestaje to biti.

Dolaskom zgodne i tajanstvene djevojke, dvojica braće, koji jedini drže apartmane na otoku (svaki svoj), svoju simpatičnu i zdravu konkurenciju „tko će više turista ugostiti", pretvaraju u pravu bitku za naklonost te djevojke. Dvojica braće od sebe rade apsolutno sve, samo ne normalne udvarače. Od silnog htijenja za osvajanjem srca tajanstvene djevojke po imenu Sofija, braća ne prezaju ni od čega, pa tako nesvjesno upadaju u same nevolje: pocrvene od sunca, ispeku ih meduze, čak im i rijetki gosti, poput čeških turista, uspjevaju stradati. No, sve im to nije dovoljno, te spremno daju Sofiji i svu svoju ušteđevinu, koja, na sreću ili na žalost, nije mala. Sofija se od bezazlene, lijepe djevojke pretvara u pravu manipulatoricu i muljatoricu, te nakon besplatnog ljetovanja, odlazi s otoka, s novcem prepunih kovčega. Kako jedna nevolja ne dolazi sama, na otok dolaze bageri za rušenje bespravno izgrađenih objekata, a to su upravo njihovi apartmani. Osuđeni su biti na otoku punih sedam dana (do sljedećeg broda), pod vedrim nebom i s ljutom i ludom mamom koja ih ganja puškom. Jednom rječju, „Zimmer frei, goodbye"

„Zimmer frei" je vesela, aktualna, prava ljetna predstava, sa gorčinom žive stvarnosti, koju smo svi svjesni. Ljubavni trokut je jedna od najčešćih tema kazališnih pisaca, te se i u ovom tekstu za to odlučio riječki pisac Donato Jurković, no, sve je skupa začinio sa hrvatskom stvarnošću.
Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš i Tomislav Vičević, te Igor Ban, a nove snage čine mlade glumice Verica Ćorković i Lana Orlić.
Režiju potpisuje Bojan Lakoš, a scenografiju, oblikovanje svijetla i zvučne efekte Igor Kondić.
Nakon uspješnih ljetnih turneja po malim mjestima širom Hrvatske, komedija „Zimmer frei" se pokazala kao totalni hit kod publike, te se vraća na velika vrata na redoviti repertoar u Kulturnom centru Kalvarija!
 
(I:rijeka-klik.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se