Koktelsi 1. prosinca otvaraju Rijeka Advent

NAKON POSLA
28.11.2017. 9:36:25

Koktelsi 1. prosinca otvaraju Rijeka Advent
Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije.

Otvaranje Rijeka adventa uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja i Koktelsa održat će se 1. prosinca na Korzu od 17 do 20 sati. Isti dan otvara se i Klizalište Morska pahuljica, koje će u prijepodnevnim satima biti rezervirano za osnovne škole, a u poslijepodnevnim satima za građanstvo. Klizalište ostaje otvoreno do 14. siječnja 2018., a za vrijeme školskih praznika, kao i prijašnjih godina, u organizaciji Doma mladih, na njemu će se organizirano moći klizati sva školska djeca.
Paljenje 1. adventske svijeće uz glazbeni program održat će se i ove godine na Trgu Ivana Koblera, u nedjelju, 3. prosinca, u 17 sati.

Od 5. prosinca do 14. siječnja 2018. vozit će popularni Vlakić Djeda Mraza, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Radija Korzo. Vlakić je u prijepodnevnim satima, odnosno od 10 do 13 sati rezerviran za djecu iz vrtića i škola, a prijave za vožnju primaju se u Turističkom informativnom centru grada Rijeke – TIC-u na Korzu.

Program manifestacije Rijeka Advent pripreman je u suradnji s tvrtkom Promocija i Turističkom zajednicom grada Rijeke te brojnim ugostiteljima koji će se uz ponudu hrane i pića uključiti i popratnim kulturnim programima u vlastitoj organizaciji na Trgu 128. brigade HV, Trgu Ivana Koblera, Trgu sv. Barbare i novouređenom Pavlinskom trgu.

Turistička zajednica grada Rijeke i riječki ugostitelji pripremaju u četvrtak,  7. prosinca, na Korzu, Gastro cooking show, kojim ujedno počinje i Tjedan bakalara i čokolade.
U četvrtak, 21. prosinca, za djecu je na Korzu pripremljen Doček Djeda Mraza uz predstavu "Šuma s tri bora” – Čudesni oblačak, Dječji zbor Tratinčice i Male Tratinčice, te Prve riječke mažoretkinje.

U Katedrali sv. Vida u utorak, 26. prosinca, održat će se „24. Božić je judi", tradicionalni koncert Hrvatske glazbene unije PGŽ-a, a na dočeku Nove godine na Korzu nastupit će Crvena jabuka, Jinx i Boris Štok.

Ove godine pripremljen je i posebni program Advent na Gradini koji će trajati od 9. prosinca do 7. siječnja i koji također donosi brojna događanja za sve uzraste. Specifičnost  programa na Trsatskoj gradini je blagdanski ugođaj kojem će pridonijeti jedinstvena božićna rasvjeta, dok će na ulazu u tvrđavu posjetitelje dočekati najveća kuglica u Hrvatskoj, visoka čak pet metara.
 
U sklopu Advent na Gradini valja izdvojiti Koncertni nastup i program uprizorenja živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja koji će se na Trsatskom kaštelu održati 23. prosinca.

Cjelokupni program svih događanja po danima dostupan je na mrežnim stranicama Rijeka Adventa i visitrijeka.
 
(I:mojarijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se