Kazališna predstava: Ćiro

NAKON POSLA
7.8.2017. 8:57:54

Kazališna predstava: Ćiro
Redatelj: Tarik Filipović / Odabir glazbe: Tarik Filipović / Scenograf: Ivica Mamić / Kostimografkinja: Vedrana Rapić / Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski / Igra: Tarik Filipović
 
Nova hit predstava, monodrama jednog od naših najpoznatijih glumaca i televizijske zvijezde Tarika Filipovića - "Ćiro", o životu Miroslava Ćire Blaževića, dolazi u Opatiju! 
 
Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.
 
Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva, što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača, vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.
 
Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno "sine moj" dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Predstava će se održati 14. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.
 
(I:visitopatija.com)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se