Kastav: Prepolovljena cijena vrtića za 2. dijete, za 3. i svako iduće vrtić besplatan

ČLANCI
30.4.2018. 13:06:37

Kastav: Prepolovljena cijena vrtića za 2. dijete, za 3. i svako iduće vrtić besplatan
Gradsko vijeće Grada Kastva donijelo je na svojoj ovotjednoj sjednici odluku kojom je za 50 posto smanjena cijena vrtića za drugo dijete u obitelji, dok će za treće i svako iduće vrtić odsada biti besplatan.
 
Za prvo dijete u obitelji roditelji će i dalje cjelodnevni boravak u vrtiću i jaslicama plaćati 750 kuna, s tim da je Grad, zbog povećanja ekonomske cijene vrtića, povećao svoj udio u sufinanciranju kako bi roditeljima ostala ista cijena.

Ove mjere dio su pronatalitetne politike na koju su gradonačelnik Matej Mostarac i njegova gradska uprava stavili naglasak odmah po preuzimanju vlasti u Kastvu. Mostarac je, podsjetimo, odmah nakon izbora udvostručio naknade za bebe – sa 1.000 na 2.000 kuna, povećao gradsko sufinanciranje vrtića, te snizio cijene za roditelje s više djece.
 
Za drugo dijete u obitelji tako je u rujnu cijena vrtića snižena za 20 posto, a za treće i četvrto za 50 posto, da bi se novom odlukom cijene dodatno snizile, te osigurao besplatan vrtić za treće i svako iduće dijete u obitelji.
 
(l:gradonačelnik.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se