Kako rezervirati parking u Rijeci?

ČLANCI
5.1.2018. 10:40:25

Kako rezervirati parking u Rijeci?
Nedostatak parkirališnih mjesta, osobito u gradskom središtu u razdoblju radnog vremena, veliki je problem. Ponekad je pronaći mjesto za vozilo prava lutrija i vrlo često uzrok frustracija, povremenih duela između vozača ali i stanara, koji neki dio "smatraju jednostavnom svojim". Jedno od mogućih rješenja za to je – rezerviranje parkirnih mjesta. Naravno, uz naknadu.

Takva mogućnost postoji u gotovo svim većim hrvatskim gradovima, pa tako i u Rijeci gdje je, prema podacima Rijeka plusa, koristi 15 subjekata, koji su ukupno rezervirali 128 mjesta. U usporedbi s drugim hrvatskim gradovima to, navodno, i nije tako puno, odnosno ova mogućnost nešto je manje popularna u gradu na Rječini.

Za ovakvu mogućnost uglavnom se odlučuju pravne osobe, odnosno tvrtke i ustanove, ali mogu je koristiti i građani, odnosno fizičke osobe. Mjesto se može rezervirati u okviru već postojećeg parkinga, ali i površina koja to nije. Recimo, ispred zgrade, ali u tom slučaju dosta ovisi o situaciji na terenu. Cijena zakupa parkirnog mjesta ovisi, pak, o zoni u kojemu se ono nalazi. Za nultu zonu mjesečno treba platiti 3.000 kuna, za prvu zonu 2.000 kuna, a za drugu 1.500 kuna. Izvan zone naplate parkiranja cijena je tisuću kuna.

Mjesto koje netko zakupi, Rijeka plus označava horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, odnosno žutim linijama i slovom R, a postavljaju se i stupići i lanci. Ugovor se sklapa na godinu dana, a moguće ga je i produljiti.
 
(I:novilist.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se