Kako poboljšati prodaju proizvoda i usluga

ČLANCI
12.11.2015.

Kako poboljšati prodaju proizvoda i usluga
Brojne djelatnosti odlučuju se uz marketinške taktike upogoniti i prodajne timove koji im dodatno pomažu ostvariti poslovne ciljeve. Stoga, ako planirate unaprijediti prodajne kapacitete na raspolaganju vam je call centar – opcija koja vam omogućuje prodaju putem telefona, e-maila, chata, SMS-a i Faxa.

Kako unaprijediti prodajne vještine

Vaš tim treba biti obučen za prodaju te ih je potrebno trenirati da znaju kako biti dobar prodavač, a trening se može sastojati od:

strategije i ciljevi kompanije te isti što se tiče prodaje
detaljne informacije o proizvodu ili uslugama
kratke glavne poruke o proizvodu ili usluzi koje će se uvijek komunicirati
podaci o kupcima – navike, želje i sl.
primjeri prodajnog razgovora
igranje uloga
primjer rada u stvarnom okruženju – period učenja uz iskusne prodavače (sales manager)
očekivanja i nagrade

Kada krenete s radom održavajte redovne sastanke i dijelite uspješne priče kako bi se i ubuduće koristile uspješne prodajne taktike.

Većina kupaca previše ne istražuje o dodatnim opcijama pa ste vi tu da im ih predstavite i ponudite za kupnju. Ako im osmislite posebno krojenu ponudu za njihove potrebe (uz prethodno poznavanje kupca) velike su šanse za uspjeh. Prednosti prodaje putem call centra su u tome što ne gledate kupca direktno u oči pa se možete opustiti, a isto tako kako biste poboljšali prodajne tehnike možete npr. snimati pozive te ih naknadno analizirati.

Kako poboljšati prodaju

Bilo da već imate bazu kupaca ili je tek trebate dobiti jedna usluga vam može itekako pomoći u prodajnim aktivnostima prema postojećim i potencijalnim kupcima, tako što ćete ih preoteti konkurenciji. Budite proaktivni i kontaktirajte ih već danas!

Naime, klasični call centar dobio je svoju modernu verziju u cloudu koja pomaže svima onima koji u svom poslovanju imaju potrebu upravljati velikim brojem kontakata putem različitih komunikacijskih kanala, kao što je npr. internet prodaja, a to žele ostvariti na brz i jednostavan način.

Call centar u cloudu savršen je za sve djelatnosti, a osobito sljedeće:

Direktna prodaja, veleprodaja
Turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo
Specijalizirani prodajni lanci
Taxi službe
Osiguravajuća društva, banke
Internet poslovanje
Promidžbene kampanje (političke stranke, vladine i nevladine organizacije)

5 prodajnih taktika koje sigurno uspijevaju

-Prati njihove želje – pozorno slušajte svog kupca jer, primjerice, ako on želi manje mjesečne račune možete mu govoriti o ekološkim karakteristikama proizvoda i kako troše manje struje ili vode i sl. što mu donosi željene uštede.

-Ponudi im nešto manje atraktivno (ali može i skuplje) – Uvedite proizvod po sličnoj cijeni ali s manje opcija pa će im se vaša standardna ponuda učiniti boljom investicijom. Isto uspijeva i sa skupljim proizvodom s manje opcija prema čemu se standardna ponuda čini najboljom investicijom.

-Pucaj na emocije – kada pričate o proizvodu ne spominjite previše statistika nego ubacite i stvarni primjer kako je nekome pomogao.

-Daj im nešto besplatno – Gratis proizvod ili usluga kod kupca stvaraju osjećaj da su dobili više za svoj novac, ali i osjećaj da moraju nešto kupiti kad ste im već nešto dali besplatno. Logika: "Ionako bih kupio taj proizvod, a ako ga uzmem sada dobivam još nešto više”. Komunicirajte svoje akcije prema kupcima kao da ih dajete baš njima jer ste im važan kupac. Ili osmislite proizvod koji nadopunjuje vaš proizvod tako što poboljšava korisničko iskustvo i dajte im ga besplatno uz kupnju – primjer: Poli protektor i Poli lunch box.

-Kratkoročne akcije – postojanje roka za kupnju nečega potiče kupce da se prije odluče i nabave proizvod ili uslugu. Informirajte ih o tome. 
 
Iskoristite ove savjete kako biste dobili više korisnika i kupaca ali i možda vidjeli veći bonus na plaći. 
 
(I:bizit.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se