Jazz Time Rijeka - međunarodni festival jazz glazbe

NAKON POSLA
20.11.2017. 8:47:48

Jazz Time Rijeka - međunarodni festival jazz glazbe
Međunarodni festival Jazz Time 1992. godine pokrenuo je Vladimir Gašparović u suradnji s Odjelom gradske uprave za kulturu, a na inicijativu prof. Doriana Hatte. Već godinu dana poslije festival je prerastao u međunarodni, a danas se može nazvati i jednim od najjačih hrvatskih jazz festivala. Razvoj festivala već je povijest, a mlade jazz snage Rijeke i okolice dokaz su potrebe za takvom vrstom festivala. Jazz Time Festival pridonosi afirmaciji darovite generacije riječkih jazz glazbenika.

Međunarodni festival jazz glazbe ove će godine objavom prigodne monografije obilježiti četvrt stoljeća postojanja, a kao uvertira u nova glazbena događanja u sklopu festivala Jazz Time Rijeka ovo ljeto održavale su se tradicionalne glazbene radionice pod vodstvom renomiranih hrvatskih glazbenika. Jedan od mnogih razloga zašto Rijeka ove jeseni postaje vrlo važno središte hrvatskoga jazza, jest i nastup prvog najavljenog izvođača festivala – Charlesa Tollivera Tenteta.

 
 

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se