Hrvatska poljoprivredna komora provodi natječaj za odabir najuspješnijih projekata iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

NOVOSTI
17.9.2018. 8:44:16

Hrvatska poljoprivredna komora provodi natječaj za odabir najuspješnijih projekata iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.
Natječaj za odabir najuspješnijih projekata financiranih mjerama iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Hrvatska poljoprivredna komora dobila je bespovratna sredstva za provođenje projekta CAP FOR YOU u sklopu natječaja Europske komisije „Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)" za 2018. godinu.

Cilj projekta „CAP FOR YOU" (AGRI-2018-2446081) je informirati poljoprivredne proizvođače i mlade o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Europske unije, o programima i mjerama kako se provode te o smjernicama i načinu na koji Europska komisija kreira svoje poljoprivredne politike.

U narednom razdoblju izvršit će se odabir i selekcija deset najuspješnijih projekata. Projekti će biti birani putem objavljenog natječaja i prema pristiglim prijavama, u suradnji s Vijećem za odabir (osnovanom u tu svrhu). Vijeće će sačinjavati: predstavnik Ministarstva poljoprivrede, predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavnik akademske zajednice, predstavnik poljoprivrednih udruga, te predstavnik HPK.

Prihvatljivi projekti moraju sadržavati neke od sljedećih tema:

  • Poboljšanje ekološke održivosti i otpornosti na klimatske promjene,
  • Jačanje generacijske obnove i socioekonomske strukture ruralnih područja,
  • Poticanje zapošljavanja, rasta i ulaganja u ruralna područja i očuvanje održivih ruralnih zajednica u cijeloj EU-u,
  • Osiguranje pravednog povrata poljoprivrednicima u poljoprivredno-prehrambenom lancu s ciljem zaštite održivosti europske poljoprivredne proizvodnje i budućnosti modela obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,
  • Poticanje znanja, inovacija i digitalizacije u poljoprivrednom sektoru.
Vijeće za odabir će donijeti ocijene prihvatljivosti projekta prema temama i kvaliteti samog opisa projekta. Vijeće za odabir će po potrebi tražiti dodatne informacije o pristiglim projektima.


Deset izabranih sudjelovati će u daljnjim medijskim i promotivnim aktivnostima projekta (televizija, radio, novine, društvene mreže, radionice, konferencija):

Medijska promocija pozitivnih primjera projekata koji su financirani iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Cilj medijske promocije je podići razinu osviještenosti o važnosti europske potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju putem ZPP-a kroz promociju 10 najuspješnijih projekata provedenih u okviru Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. Tako ciljane skupine će dobiti uvid u širok spektar mogućnosti koje nudi ZPP. Medijska promocija projekata provodit će se putem tiskovina, radija, televizije i društvenih mreža.

Radionice o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici

U radionicama namijenjenim predstavnicima poljoprivrednih udruga i studentima sudjelovati će ukupno 60 predstavnika koji će biti podijeljeni u nekoliko grupa. Svaka grupa će predstavljati određenu organizaciju koja sudjeluje u pregovorima radnih grupa civilnog dijaloga Europske komisije. Teme o kojima će se raspravljati su: ekološka održivost, inovacije i digitalizacija u poljoprivrednom sektoru, budućnost modela obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te udruživanje poljoprivrednika.

Medijski pokrivena konferencija

Na konferenciji će se predstaviti cjelovit pregled uspješnih primjera projekata i reportaže pregovora koji su održani na radionicama. Konferenciji će prisustvovati predstavnici poljoprivrednih udruga, predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore,  predstavnici javnih ustanova (Ministarstvo poljoprivrede, Savjetodavna služba, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju), predstavnici akademske zajednice i studenti.
 
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u promoviranju svog projekta financiranog  sredstvima Europske unije mjerama iz Programa ruralnog razvoja, ispunite tražene podatke iz tablice te navedite opis projekta. Tražene podatke pošaljite najkasnije do 21. rujna 2018. na e-mail: tomislava.hodalic@komora.hr s naznakom: ZA PROJEKT "CAP FOR YOU".

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada na Internet stranici Hrvatske poljoprivredne komore: www.komora.hr.
 
(l:komora.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se