Fotonatječaj "Karneval 2018"

NAKON POSLA
19.1.2018. 8:39:11

Fotonatječaj  Karneval 2018
Poklade, Maškare, Maskare, Mačkare, Karneval, Krnjeval, Krnoval, Fašnik, Zvončari, Mesopust, Antonja itd.

Kao što se isti događaj različito imenuje, isto tako se od mjesta do mjesta i različito manifestira. Upravo tu različitost karnevalskog slavlja diljem naše Županije želimo zabilježiti fotografijom. Bilježenjem tih razlika u slavljenju dokazujemo bogatstvo naše kulture i tako zabilježeno bogatstvo čuvamo kao tradicijsku vrijednost. Ovim natječajem želimo propitati koliko smo zadržali autentičnost u slavljenju karnevala, a koliko je on evoluirao u urbano-folklornu manifestaciju.

Prispjele fotografije na natječaj trajno će se čuvati u arhivu kulturne baštine Fotosaveza Primorsko-goranske županije.

Na natječaju mogu sudjelovati svi: domicilno stanovništvo, gosti iz bilo kojega kraja svijeta, profesionalni fotografski autori

Prihvaćaju se samo fotografije s karnevalskih običaja iz Primorsko-goranske županije.

Danas svi snimate - aparatom, mobitelom ili iPhoneom. Odaberite deset fotografija i prijavite ih na ovaj natječaj. Nemojte se ustručavati ili susprezati po onoj potrošenoj floskuli „Ma nisam ja profesionalac, ja to snimam za sebe." Upravo takve fotografije koje su snimljene iz vlastitog zadovoljstva, pokazale su se znatno toplijima i vrednijima i u sebi znaju  nositi pravu stvaralačke strasti.

Fotografiraj pokladni, karnevalski, zvončarski, antonjski običaj ovoga kraja jer time ćeš se upisati u trajnog čuvara tradicije Primorsko-goranske županije. 

Više o pravilima natječaja te uvjetima sudjelovanja i prijavnica nalaze se na linku.
 
(I:mojarijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se