Dvodnevni forum za mlade o društvenom poduzetništvu

NOVOSTI
13.11.2015.

Dvodnevni forum za mlade o društvenom poduzetništvu
Centar tehničke kulture Rijeka poziva mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju poduzeća, žele se educirati ili informirati o mogućnostima pokretanja društvenih poduzeća, na dvodnevni forum Mladi u poduzetništvu. Tema foruma, koji će se održati 19. i 20. studenog u klubu za mlade RI connect, je društveno poduzetništvo. Sudjelovanje na forumu je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti putem web obrasca na stranicama Centra tehničke kulture Rijeka.

Dvodnevnim forumom Mladi u poduzetništvu, koji će se održati 19. i 20. studenog u klubu za mlade RI connect, (CTK Rijeka, Školjić 6, 1. kat), CTK Rijeka u suradnji s brojnim partnerima treću godinu za redom obilježava Globalni tjedan poduzetništva (16. - 22. studenog 2015.).

Prvi dan Foruma, četvrtak 19. studenog 2015., rezerviran je za informativne radionice o mogućnostima i potencijalima društvenog poduzetništva. Zainteresirani će na jednom mjestu moći saznati što je društveno poduzetnička ideja, kako mogu pokrenuti društveno poduzeće, kome se mogu obratiti za savjet i pomoć pri pokretanju i vođenju poduzeća (CEDRA HR, RRA Porin, STARTUP Inkubator Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke) te koji se poticaji nude za pokretanje takvih poduzeća od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Više informacija o terminu radionica i predavačima možete pronaći u rasporedu.

Drugi dan Foruma, petak 20. studenog 2015., predviđen je za cjelodnevnu besplatnu edukaciju o društvenom poduzetništvu. Akademija društvenog poduzetništva je namijenjena mladim osobama (od 15 do 30 godina) zainteresiranim za pokretanje društvenog poduzeća. Osim s analizom lokalnih potencijala i problema te analizom društveno poduzetničkih ideja, okupljeni će se upoznati s teorijom i primjerima dobre prakse društvenih poduzeća u Hrvatskoj i Europi, pravnim oblicima i mogućnostima za savjetovanje. Akademiju će voditi Ranko Milić jedan od inicijatora i suosnivača, te predsjednik Upravnog odbora CEDRA-e HR. Predavač je i trener u okviru više ustanova i organizacija te savjetnik za osobni, organizacijski i društveni razvoj. 

Tijekom prvog dana Foruma, CTK Rijeka predstavit će program te raspisati upise za četvrtu generaciju besplatne neformalne edukacije Mi znamo kako koja se ove godine provodi u suradnji s Riječkom razvojnom agencijom Porin i Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj, a uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Edukacija u trajanju od 120 školskih sati sastojat će se od tri modula – Društveno poduzetništvo i poslovni plan (40 sati), EU akademija (40 sati), Prezentacija poslovne ideje (40 sati). 

Nezaposleni mladi i mladi aktivni u udrugama uz pomoć stručnjaka zaposlenih u partnerskim organizacijama naučit će što je društveno poduzetništvo te će razvijati vlastite društveno-poduzetničke ideje u sklopu prvog modula. Sljedeći modul, EU akademija, omogućit će im da se educiraju kako povući sredstva iz Europskog socijalnog fonda te svoju ideju raspišu kroz projektnu aplikaciju. Posljednji modul objedinit će izradu vizualnog identiteta (logo, vizitke, ppt, brošure,…) i Internet stranice za tvrtku/udrugu/projekt, te prezentacijske vještine pomoću kojih će polaznici svoje ideje moći predstaviti poslovnim partnerima, zaposlenicima, korisnicima, donatorima i drugoj zainteresiranoj javnosti. Kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse društvenog poduzetništva najbolji polaznici edukacije dobit će priliku otići na studijsko putovanje u talijansku pokrajinu Veneto. 

Sve dodatne informacije o forumu Mladi u poduzetništvu i edukaciji Mi znamo kako mogu se pronaći na Internet i Facebook stranici Centra tehničke kulture Rijeka ili pozivom na broj telefona +385 51 320 280.
 
(I:rijeka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se