Događanja u Rijeci - predstava "Tri mušketira"

NAKON POSLA
28.1.2014.

Događanja u Rijeci - predstava  Tri mušketira
Predstava "Tri mušketira” Alexandra Dumasa u dramatizaciji i režiji Kokana Mladenovića, koja je prigodom premijere u listopadu 2013. oduševila publiku i kritiku, na programu je riječkog HNK Ivana pl. Zajca 28., 29. i 30. siječnja 2014. u 19.30 sati.

Poznatu i uzbudljivu romantičarsko-avanturističku priču o pustolovinama i prijateljstvu triju mušketira po poznatom načelu "svi za jednoga, jedan za sve!”, o okršajima, dvobojima, fatalnim špijunkama i skandaloznim tajnama, što je već doživjela brojne adaptacije i ekranizacije, autor adaptacije i redatelj riječke predstave Kokan Mladenović ispričao je kao priču iz našeg vremena, vremena bez ideala, morala i pravde u kojem je teško ostati hrabar i častan. Stoga se, prema njegovim riječima, ova predstava u prvom redu bavi sudarom herojstva i realnog vremena, pokušavajući izraziti kritički stav prema našem vremenu i njegovim brojnim zabludama.

Drugačijem i iznenađujućem čitanju ove popularne priče naročito su pridonijeli britki i duhoviti songovi Predraga Lucića.
kazalište2U autorskoj su ekipi, uz Kokana Mladenovića, i dramaturginja Magdalena Lupi Alvir, scenografkinja Marija Kalabić, kostimografkinja Tatjana Radišić, skladateljica Irena Popović i oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak, a za scensko je mačevanje zadužen Lovro Buva.

Mušketire glume Jasmin Mekić (Athos), Dražen Mikulić (Porthos) i Alex Đaković (Aramis), a Gaskonjca D’Artagnana Igor Kovač. U ostalim su ulogama Tanja Smoje, Damir Orlić, Tomislav Krstanović, Nika Mišković, Rade Radolović, Aleksandra Stojaković, Davor Jureško, Anastazija Balaž Lečić, Predrag Sikimić i Denis Brižić.
 
(I: kvarnerski.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se