Dan turizma u Cresu – plavo-zelena proslava 174. godine creskog turizma

ČLANCI
28.5.2019. 9:26:35

Dan turizma u Cresu – plavo-zelena proslava 174. godine creskog turizma
Po prvi put priprema se plavo – zelena turistička priča u kojoj zajednički sudjeluju TZG Cresa i TZG Đakovo. Proslavit će se turizam s nizom iznenađenja i posebnim programom s kraljevskim lipicancima.

Cres će, uz svoju plavu, morsku boju, u kombinaciji s Đakovom dobiti i malo zelene, a sve s ciljem promocije morskog, ali i kontinentalnog turizma.

Promotivne aktivnosti oba grada ispreplitat će se tijekom programa koji započinje 01. lipnja u 9:30 h s besplatnim turističkim vođenjima po gradu Cresu. Bit će upriličena i vožnja fijakerom kojeg će vući dva lipicanca iz Državne ergele Đakovo i Lipik. Prema privatnim saznanjima NIKADA LIPICANAC NIJE KROČIO NA NITI JEDAN OTOK. Također, građani Cresa kao i gosti otoka, moći će probati izvorni slavonski kulen, sir, vino kao i čobanac koji će na središnjem trgu pripremiti đakovački kuhar. 

U isto vrijeme, Creska butega nudit će svoje autohtone proizvode: maslinovo ulje, med, pripravke od creskog mnogobrojnog bilja.

U jutarnjim satima, creskim iznajmljivačima TZG Cresa podijelit će sadnice cvijeća, dok će njihovi najljepši balkoni i okućnice biti nagrađeni tijekom večernjeg dijela programa.

Za večernju zabavu pobrinut će se riječki country band Sarah & The Romans.

Svojom raznovrsnom kulturnom, folklornom i gastrološkom ponudom te bogatstvom prirodnih ljepota otok Cres vrijedna je ekološka i kulturna riznica Kvarnera koja malo koga ostavlja ravnodušnim. Bogatstvo različitosti otok Cres čini posve jedinstvenim i različitim od svih ostalih otoka. Prvi je to prepoznao austrijski Lloyd još davne 1845. godine kada je organizirao izletničko putovanje parobrodom iz Rijeke do grada Cresa. To prvo putovanje smatra se početkom turizma na otoku Cresu.

Program:

 • 09:30 Turistički razgled grada Cresa (polazak ispred gradske lože)
 • 10:00 Priprema đakovačkog čobanca (Trg Frane Petrića)
 • 10:00 - 12:00 Vožnja fijakerom za građane i posjetitelje (Šetalište 20. travnja)
 • 10:00 - 13:00 Delicije iz srca Slavonije – prezentacija i prodaja autohtonih slavonskih proizvoda (Trg Frane Petrića)
 • 10:30 Podjela sadnica cvijeća creskim iznajmljivačima (ispod gradske lože)
 • 13:00 Degustacija đakovačkog čobanca (Trg Frane Petrića)
 • 18:00 – 20:00 Vožnja fijakerom za građane i posjetitelje (Šetalište 20. travnja)
 • 19:00 Creska butega i Delicije iz srca Slavonije (Trg Frane Petrića)
 • 20:00 Pozdrav 174. godini turizma (Trg Frane Petrića)
  • Proglašenje pobjednika natječaja „Najljepša okućnica i najljepši balkon creskih iznajmljivača
  • Sarah & The Romans – koncert
(l:tzg-cres.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se