Četiri najbolja načina kako ubrzati usporen Wi-Fi

ČLANCI
10.10.2018. 8:40:38

Četiri najbolja načina kako ubrzati usporen Wi-Fi
Ako se vaš Wi-Fi naglo uspori, želite ga vratiti na uobičajenu brzinu u najkraćem mogućem roku. Ovo su četiri najbolja načina kako ubrzati vezu.

1. Postavite router na najbolju moguću poziciju

Mnogi podcjenjuju važnost mjesta na kojem stoji router. Čak i mali pomak u jednu ili drugu stranu mogu usporiti vezu. Nije svejedno ni na kojoj je visini router. Postavite li ga na pod ili iza nekog drugog predmeta veza će biti lošija. Wi-Fi signalu također smetaju neki materijali, najviše metal i beton. Važno je i koliko ste udaljeni od routera, veća udaljenost znači slabiji signal.

2. Smetnje koje dolaze od drugih uređaja

Router nije jedini uređaj koji odašilje bežične signale. Oni dolaze od električnih uređaja, drugih routera, satelita, odašiljača... Premda Wi-Fi obično radi na drugim frekvencijama, ipak dolazi do određenih smetnji. Imate li stariji tip routera može mu smetati rad mikrovalne pećnice. Srećom većina mikrovalnih pećnica dobro je zaštićena i ne bi smjela odašiljati valove koji smetaju Wi-Fi signalu. 

Bluetooth također funkcionira na istoj frekvenciji kao Wi-Fi. Dobar uređaj s Bluetoothom trebao bi imati zaštitu koja sprječava smetnje, ali bilo bi uputno držati ove uređaje dalje od routera.

3. Susjedi

U gusto naseljenim područjima može doći do preklapanja kanala, ali noviji routeri automatski biraju slobodne kanale, pa je možda veći problem opasnost da vam se susjed 'zakači' na vašu mrežu i to bez vašeg znanja. Vodite računa o tome da imate dobru lozinku za svoj Wi-Fi i s vremena na vrijeme provjerite 'posuđuje' li netko vaš signal.

4. Provjerite što rade ukućani

Igranje video igrica ili streamanje često usporava Wi-Fi. No, putem uključivanja opcije Quality of service u postavkama routera možete postaviti prioritete u prometu na vašoj mreži.
 
(l:poslovni.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se