Besplatne radionice: Women in Finance – Projekt financijskog opismenjavanja žena

NOVOSTI
30.4.2018. 8:33:45

Besplatne radionice: Women in Finance – Projekt financijskog opismenjavanja žena
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, od svibnja do prosinca 2018. provodi projekt Women in Finance (WIF). Projekt su podržali i Grad Krk, Grad Delnice, Grad Vrbovsko, Grad Buzet te LAG Vinodol i Poduzetnički centar Vinodol.

Projekt je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Osim toga, cilj je i potaknuti osnivanje novih poduzeća, povećati stopu preživljavanja postojećih te potaknuti njihov razvoj.

Step Ri će, u razdoblju od svibnja do studenog 2018., organizirati po četiri radionice u pet hrvatskih gradova prema sljedećem rasporedu:
  • Grad Krk – mjesec svibanj
  • Grad Delnice – mjesec lipanj
  • Grad Vrbovsko – mjesec rujan
  • Grad Buzet – mjesec listopad
  • Grad Novi Vinodolski – mjesec studeni
Radionice su besplatne zahvaljujući potpori Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Projekt završava WIF Meetup-om koji će se održati u Rijeci u prosincu 2018. Na WIF Meetup-u će biti predstavljeni rezultati projekta, najbolje prakse iz SAD-a vezane za poticanje ženskog poduzetništva te će biti organizirana zasebna sesija namijenjena B2B sastancima.

Step Ri je, putem obrasca, omogućio slanje iskaza interesa za sudjelovanje na radionicama. Ispunjavanjem obrasca i odabirom grada u kojem želite pohađati radionice, osigurat ćete si pravovremenu obavijest o otvaranju prijava za odabrani grad (iskazom interesa nije moguće rezervirati mjesto na radionici već samo osigurati pravovremenu obavijest o otvaranju prijava).

Iskazi interesa će se zaprimati:
  • do 7. svibnja 2018. godine. za grad Krk
  • do 31. svibnja 2018. godine za grad Delnice
  • do 31. kolovoza 2018. godine za grad Vrbovsko
  • do 30. rujna 2018. godine za grad Buzet
  • do 31. listopada 2018. godine za grad Novi Vinodolski
Više informacija o samom projektu na http://www.step.uniri.hr/portfolio/women-in-finance/, Facebook stranici @WIF.WomenInFinance te na Instagramu wif.womeninfinance.

Teme radionica:

Kako pročitati financijske izvještaje
Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka, izvješće o novčanom tijeku, i dr.) daju poduzetnicima cjelovitu sliku financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera.
Polaznice radionice će naučiti kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje.

Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima
Razumijevanje financijskih izvještaja daje poduzetnicima sposobnost da utvrde da li je poduzeću potrebno dodatno ulaganje, u kojem iznosu te da li je dodatno ulaganje poslovna odluka koju treba razmotriti kako bi poduzeće preživjelo ili unaprijedilo poslovanje.
Polaznice radionice će naučiti više o važnosti pozitivnog novčanog toka, o različitim izvorima financiranja (bankovni zajmovi, EU fondovi, bespovratna sredstva, poslovni anđeli, itd.) te da li je dodatno ulaganje mudra poslovna odluka u određenom trenutku.

Cijena – jedini izvor prihoda
Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu.
Polaznice radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu
Ženama poduzetnicama u Hrvatskoj dostupni su različiti izvori financiranja (EU izvori, državne potpore i sl.). Kako bi pristupile tim izvorima moraju napisati projektnu prijavu koja udovoljava svim zahtjevima definiranim u pozivu.
Polaznice radionice će se upoznati s osnovama pisanja projektnih prijedloga. Neke od tema koje će biti obrađene su: kako razviti i prezentirati ideju, kako osigurati da se vaš prijedlog istakne, koju terminologiju koristiti
 
 
(l:ekvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se