Besplatna radionica: Organizacija (Ad Hoc) Assessment centra

NOVOSTI
6.9.2019. 8:53:02

Besplatna radionica: Organizacija (Ad Hoc) Assessment centra
HGK – Županijska komora Rijeka organizira HR radionicu Organizacija (Ad Hoc) Assessment Centra koja će se održati u četvrtak, 26. rujna, od 12 do 16 sati u Županijskoj komori Rijeka, u maloj dvorani na drugom katu, na adresi Bulevar oslobođenja 23. 

Cilj je pružiti sudionicima različite metode procjene kandidata kako bi dobili potpuniju sliku o potencijalnim budućim zaposlenicima. Uz odabir novih zaposlenika, centar se koristi i za programe napredovanja zaposlenik djelatnika ("development centri").

Teme radionice: 

  • što je assessment i development centar
  • kompetencije kandidata
  • psihologija u procesu procjene
  • pregovaranje, proces procjene pregovarača
  • određivanje prioriteta i delegiranje zadataka

Predavači:

Jelena Novačić – trenutno je zaposlena kao vodeća stručnjakinja za zaštitu na radu i razvoj ljudskih potencijala u riječkoj tvrtki Energo. Upravljanje ljudskim resursima u središtu je poslovnih aktivnosti od samog početka njezine poslovne karijere u kojoj je tijekom posljednjih petnaestak godina radila na mnogobrojnim pozicijama.

Hrvoje Gligora – dipl. psiholog, nakon gotovo dvadesetogodišnjeg radnog iskustva u brodograđevnoj industriji te određenog razdoblja u području medija i odnosa s javnošću, prelazi u područje ljudskih resursa gdje inenzivno primjenjuje psihološke spoznaje u svijetu rada i upravljanju ljudskim potencijalima.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Barbaru Olenik Staničić (e-adresa: bolenik@hgk.hr, tel.: 051/209-162).

 
(l:hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se