Besplatna provjera tehničke ispravnosti motocikala na Preluku

ČLANCI
18.4.2017. 8:48:38

Besplatna provjera tehničke ispravnosti motocikala na Preluku
U tjednu nakon Uskrsa, od 18. do 22. travnja, već se četvrtu godinu zaredom organizira preventivno-sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda. "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017″ odvijaju se u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o akciji preventivno-sigurnosnog karaktera čiji je cilj potaknuti vozače na pravovremenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vozilo je bitan čimbenik prometne sigurnosti, a cilj je otkloniti mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Na stanici Autokluba Rijeka na Preluku obavljat će se besplatni pregled vozila za sve vozače koji se izvanredno pojave na pregledu s molbom da se njihov motocikl ili moped pregledaju. Važno je naglasiti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Osoblje će pregledom ukazati na neispravnosti te vozače savjetovati o načinu otklanjanja istih kako bi bili sigurniji tijekom predstojeće motorističke sezone.
 
(I:fiuman.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eKvarner.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se