6 savjeta za organizaciju uspješnog eventa

PODUZETNIČKE PRIČE
6.2.2019. 12:43:51

6 savjeta za organizaciju uspješnog eventa
Kad planirate budžet za event kojeg organizirate samo voditi računa i o tome koliko novaca ćete potrošiti na rasvjetu, ozvučenje, ali i konstrukciju scene. Bilo da se radi o festivalu, koncertu,  kazališnoj predstavi ili korporativnom eventu, razlika između običnog i izvanrednog eventa skriva se upravo u detaljima. Kako biste bili sigurni da ćete za svoj novac dobiti najbolje trebali biste barem malo biti upoznati kako s tehnologijom za rasvjetu i ozvučenje tako i s radom tvrtke koju ste angažirali za njihovo postavljanje. 

Donosimo vam 6 savjeta za organizaciju uspješnog eventa

1. Pronađite kreativnog stručnjaka za postavljanje rasvjete

Kad tražite stručnjaka za postavljanje rasvjete i ozvučenja, tražite kvalitetnu uslugu, povoljnu cijenu i pouzdanost. Vrlo važna stavka prilikom odabira tvrtke s kojom ćete surađivati trebala bi biti i njihova kreativnost. Potencijalne kandidate upitajte o njihovim prethodnim iskustvima sa sličnih eventima. Pokažu li vam slike ili snimke, tim bolje za vas. 
 
Konstrukcija scene Rijeka

2. Podijelite vašu viziju eventa s izvođačima radova

Kad odaberete tvrtku s kojom želite surađivati, vrlo je važno predstaviti im svoje želje i ideje. Jasna vizija estetskog dojma i tona eventa ključna je u ovoj fazi pretprodukcije. Nemojte se usredotočiti na ono što ste već vidjeli ili znate da je moguće postići; dobar tim za audio - vizualnu produkciju morao bi moći uzeti u obzir vaše kreativne ideje i prevesti ih u djelo. 

3. Vodite računa o važnosti kvalitetnog ozvučenja

Razglasi i ozvučenje koje će se koristiti moraju biti prilagođeni kako vrsti eventa kojeg organizirate tako i veličini prostora u kojem se event održava. Treba paziti da pokrivenost prostorije bude odgovarajuća kako bi se osiguralo da svi sudionici kristalno jasno čuju govornika ili glazbenog izvođača. 
 
Cyklorama Rijeka rasvjeta razglas

4. Razmišljajte digitalno

Sa stručnjacima za rasvjetu i ozvučenje koje ste angažirali, raspravite o mogućnostima digitalizacije eventa. Mogu li digitalno brendirati vašu konferenciju putem projekcija, a zatim uspješno isti prostor transformirati za gala večeru? Plesne dvorane mogu se pretvoriti u sasvim drukčiji prostor, a na zidovima auditorija mogu se projektirati slike vašeg novog proizvoda. Moguće je gotovo sve što poželite, no nužno je znati kakav dizajn i tehničku podršku nudi kompanija koju ste angažirali te jesu li u mogućnosti pomoći vam realizirati vaše ideje. 
Organiziranje multimedijalnog eventa može vam se činiti komplicirano no rezultati će vam donijeti mnogo bolji povrat uloženog. Elementi digitalnog brendiranja ili sadržaja prezentacije mogu se bez dodatnih troškova prenijeti na slične događaje ili mjesta. 

5. Pitajte prava pitanja

Pitanja o tehničkim pojedinostima pomoći će vam da dobijete uvid u sposobnost i organizaciju tima za ozvučenje i rasvjetu. Je li razglas prikladan samo za prenošenje govora ili može prenijeti i glasnu glazbu brzog ritma, ako vam to bude potrebno. Koja rasvjetna tijela koriste - LED, pokretne ili wash reflektore? Ono što vas pri tom treba zanimati nije konkretna informacija već njihova sigurnost pri odgovaranju. Ako ste zadovoljni odgovorom, pitajte ih što preporučuju, ili još bolje, ono što su oduvijek željeli napraviti, ali im se nije pružila prilika. Ubrzo ćete saznati jeste li za rasvjetu i ozvučenje izabrali dobru tvrtku. 
 
Cyclorama Rijeka razglas ozvučenje

6. Omogućite publici da se uključi

Danas svatko u džepu nosi pametni telefon preko kojeg može pratiti sadržaj koji im ponudite, a ujedno s njime i biti u interakciji. Tvrtka koju angažirate za rasvjetu i ozvučenje trebala bi vam moći ponuditi brojne ideje kako da maksimalno uključite vašu publiku u event. Svi vaši klijenti, zaposlenici i posjetitelji tako postaju promotori, dijeleći svoje doživljaje, slike i videa na svojim društvenim mrežama. 

Želite li organizirati event specifičan upravo za vašu publiku, isplati se surađivati s kreativnim stručnjacima za rasvjetu i ozvučenje kako biste realizirali originalnu ideju koja će poslati snažnu poruku o vašoj tvrtki ili organizaciji. Dobro razmislite o poruci koju želite poslati, razradite ideju i uložite u njezinu realizaciju. Tvrtka Cyclorama iz Rijeke može odraditi kompletno ozvučenje, rasvjetu i konstrukciju scene na otvorenim ili zatvorenim prostorima, a svojim klijentima nudi i tehničku podršku. Bilo da se radi o kazališnoj predstavi, organizaciji festivala ili korporativnog eventa od njih možete iznajmiti profesionalnu audio opremu, rasvjetne sustave i pozornicu, a nude vam i montažu istih. Posjetite stranicu Cyclorame na portalu eKvarner.info i saznajte više o uslugama koje vam nude. 
 
(I:eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se