6 savjeta za dugovječnost vašeg teretnog vozila

PODUZETNIČKE PRIČE
4.1.2018. 12:21:00

6 savjeta za dugovječnost vašeg teretnog vozila
Svaki vozač kamiona zna da su servis i redovito održavanje ključni za dugovječnost i ispravan rad vozila. Unatoč tome, većini je vrlo teško odvojiti vrijeme za održavanje jer svaki tren koji kamion ne provede na cesti znači gubitak novca za njegovog vlasnika. No ne održavate li redovito vaše teretno vozilo, to bi moglo uzrokovati još veće gubitke. Osim redovnih servisa Automehanika Butorac podijelila je s nama 6 savjeta koji će vam poslužiti da iz vašeg teretnog vozila izvučete maksimum


1. Izbjegavajte vožnju tijekom vremenskih neprilika


Iako vam se može činiti da zaustavljanjem za loša vremena gubite vrijeme i novac, zapravo ćete tako izbjeći goleme štete koje loši vremenski uvjeti mogu nanijeti vašem kamionu. 


2. Pričekajte da se motor ohladi prije negoli ugasite vozilo

Prije nego isključite kamion temperatura ispušnih plinova trebala bi doseći bar 27°C.
 

3. Pravilno se parkirajte

Izbjegavajte parkirati tako da jedna strana kamiona bude viša od druge jer će se gorivo iz gornjeg spremnika preliti u donji. U tom bi se slučaju kad pokrenete motor moglo dogoditi da pumpa umjesto goriva uvuče zrak.


4. Oprezno vozite

Nemojte voziti preko dozvoljene brzine i ne kočite naglo. Vozite li oprezno, dijelovi vašeg kamiona mnogo će se manje trošiti što će im produžiti vijek trajanja, a vama uštedjeti novac za popravke. 
 

5. Provjerite tlak u gumama 

Bar jednom tjedno provjerite tlak u gumama, a ako ste na dugom putovanju i češće. Vozite li s ispumpanim gumama, trošit ćete više goriva i teže upravljati vozilom, a tako se povećava i rizik da se gume probuše ili oštete. 


6. Redovito provjeravajte razinu tekućina

Prije dulje vožnje provjerite razinu svih tekućina u vašem kamionu. Osobito je važno provjeravati razinu ulja u velikim dizelskim motorima jer bi u protivnome moglo doći do oštećenja motora za čiji popravak će vam trebati mnogo novaca.
 

7. Redovito čistite svoje vozilo 

Zimski vremenski uvjeti mogu naštetiti vašem vozilu posebice ako vozite po snijegu. Isperite sol, pijesak i ostale prljavštine s vašeg kamiona kako ne bi došlo do oštećenja. Možda vam se pranje kamiona čini kao nepotreban trošak, ali to je ulaganje čija je korist daleko veća od izdatka.

Dogodi li se ipak da dođe do kvara na vašem teretnom vozilu vučna služba Automehanike Butorac dostupna je svakoga dana od 0 do 24, a kod njih možete obaviti popravak i redoviti servis vašeg kamiona. Saznajte više o uslugama koje nude na stranicama eKvarner.info.
 
(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se