4. Konferencija golf turizma

BIZZDOGAĐANJA
28.5.2019. 9:42:53

4. Konferencija golf turizma
U Hrvatskoj se planira izgraditi 30 visokokvalitetnih golf igrališta do 2030., danas imamo 6 golf igrališta te četiri golf centra i 7 vježbališta.
 
Golf je danas globalno popularan s procijenjenih oko 60 milijuna igrača i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude svih razvijenih zemalja.

,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj" – tema 4. Konferencije o golf turizmu

Konferencija o golf turizmu pod nazivom ,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj", održat će se u hotelu Parentium u Poreču, 03. lipnja. Cilj je informiranje i edukacija svih zainteresiranih o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. 
Akcijski plan razvoja golf ponude izrađen je 2017. godine i zasniva se na Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, u kojoj je golf označen jednim od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda. Glavnim mjerama u provođenju Akcijskog plana predviđeno je održavanje Golf konferencija. Prošle godine su održane dvije konferencije.

U 2019. godini u planu su tri konferencije: u travnju je konferencija održana u Opatiji, a pred nama su konferencije u Poreču i Zaprešiću. Konferencije se održavaju na lokacijama budućih golf igrališta, istaknuo je Dražen Slamar autor konferencije.

Konferencijom se želi približiti ovako atraktivan i profitabilan sektor turizma i sporta, kako javnosti, tako i svim dionicima uključenim u razvoj golfa. Svrha je i obrazovanje administracije od državne do lokalne razine o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

Tema Konferencije iznimno je atraktivna i za hrvatski sport, inovativna, godinama pobuđuje veliko zanimanje šire javnosti te revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika i gospodarstvenika. Sudionici imaju mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim liderima i golf stručnjacima.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetetnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Na dvije panel rasprave, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava i pojedinih realiziranih i planiranih projekata, obradit će se aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve kojima težimo.

U travnju je održana vrlo uspješna Konferencija u Opatiji. U prvom dijelu konferencije smo predstavili trenutne aktivnosti u razvoju pojedinih projekata, posebno u Primorsko-goranskoj Županiji (Mali Lošinj, Brseč). Kroz Panel raspravu su predstavljene intenzivne aktivnosti nadležnih ministarstava na olakšavanju realizacije golf projekata.

U drugom dijelu Konferencije moglo su se saznati izvanredne informacije od vrhunskih golf stručnjaka iz Portugala i Slovenije. Direktorica golfa u Turističkoj zajednici Algarvea, Maria Manuela Delgado e Silva, predstavila je golf destinaciju Algarvea, koja sa svojih 40 igrališta već tri godine za redom drži titulu najbolje golf destinaciju u svijetu! Poznati slovenski menadžer, koji je 25 godina upravljao golf igralištima na Bledu i u Lipici, Marko Božić, predstavio je poslovanje golf igrališta i razvoj golfa u Sloveniji.

Sve PP prezentacije, snimke panel rasprava i snimku prezentacije o Algarveu, možete naći na www.golftourismcroatia.

I Konferencija u Poreču je koncipirana u dva dijela. U prvom dijelu će se kroz tri stručna predavanja ukazati na očekivane učinke realizacije golf kompleksa na turizam regije, gospodarski rast i ostale doprinose lokalnoj zajednici. U prvoj panel raspravi će nadležne osobe ministarstava i lokalne zajednice predstaviti značajne aktivnosti ministarstava i Vlade s ciljem brže i lakše realizacije golf projekata.

U drugom dijelu Konferencije predstaviti ćemo pozitivne primjere kojima se teži: odlična poslovanja Golf igrališta u Savudriji, u Gradu/Italija te destinaciji Belek/Antalya u Turskoj. U panel raspravi golf i turistički stručnjaci ukazat će na najvažnije i najhitnije postupke kako bi dostigli željene ciljeve.

Održana i najavljene konferencije u 2019. godini zasigurno će doprinijeti afirmaciji golfa u Hrvatskoj, donijeti novitete u domaćoj regulativi i najnovije informacije o aktualnim golf projektima, ponuditi atraktivan benchmarking s regijom te odlične stručne rasprave o tome kako razvijati golf u Hrvatskoj.
 
Pristojba za sudjelovanje na Konferenciji po sudioniku uključuje: predavanja, promo materijale, pauzu za osvježenje, ručak, golf edukaciju uz osiguranu opremu i iznosi = 400,00 kn + PDV.

Za sudionike koji sudjeluju samo na predavanjima, sa promomo materijalima i pauzom za osvježenje, nema kotizacije.

Parking za sudionike konferencije osiguran je na parkingu ispred hotela Parentium Plava Laguna uz plaćanje.
 
 
(l:turizmoteka.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se