3 načina kako dobar knjigovođa može pomoći vašem poslovanju

PODUZETNIČKE PRIČE
4.5.2018. 14:12:12

3 načina kako dobar knjigovođa može pomoći vašem poslovanju
Ako ste se odlučili otvoriti vlastito poduzeće ili obrt, knjigovodstveno-računovodstveni servis nezaobilazna je stanica. Svaki poduzetnik želi imati dobrog knjigovođu koji će voditi papirologiju i pružati najnovije informacije prije donošenja važnih poslovnih odluka. Vaš knjigovođa i računovođa imat će pristup svoj vašoj dokumentaciji, a upravo o stručnosti, znanju i iskustvu odabranog servisa često ovisi i uspješnost vašeg poslovanja. Pročitajte 3 razloga zašto je važno angažirati iskusni knjigovodstveno-računovodstveni servis.

1. Usklađivanje sa zakonom

 
Izmjene zakona i propisa vezanih uz poslovanje, trgovačko pravo i slično znaju biti česte ili komplicirane i nekada ih je teško pratiti. Svaki kvalitetan knjigovodstveno-računovodstveni servis kontinuirano prati promjene svih zakonskih propisa i računovodstvenih standarda. Ako prepustite svoje poslovanje profesionalcima, možete biti sigurni da će ono biti zakonski usklađeno, a promjene regularno primjenjivane.  
 

 

2. Upravljanje financijama i poslovanjem

 
Dobar knjigovođa i računovođa pomoći će vam u vođenju poduzeća od njegova osnivanja do podizanja na novu razinu. Poduzetnicima pomažu pratiti financijsko stanje, imaju uvid u tijek kretanja novčanih ulaganja i izdataka, upravljanje inventurnim materijalom i naplatu usluga. Pregledom prijašnjih godišnjih financijskih i inih izvještaja izradit će financijsku prognozu vašeg poduzeća, prepoznat će prilike za unapređenje poslovanja i usmjeriti vas prema dodatnim mogućnostima ostvarivanja zarade.

3. Pomoć s PDV-om i poreznim olakšicama

 
Porezni zakoni znaju biti komplicirani, pa je katkad prava nepoznanica kada i kako naplatiti PDV te što učiniti nakon toga. Kvalificirani knjigovodstveno-računovodstveni servis točno zna što i kako s PDV-om, kako ga točno prijaviti, koja porezna davanja morate redovito plaćati, kako smanjiti porezna opterećenja i koje mjere iskoristiti. Vaš će vas knjigovođa savjetovati kako iskoristiti prednosti poreznih olakšica, u kojoj ih mjeri koristite i koje sve možete potraživati. Stručnjaci znaju sve trikove kojima možete iskoristiti zakonske propise za smanjenje troškova poslovanja.
 

 
Prije negoli odlučite kojem ćete knjigovodstveno-računovodstvenom servisu prepustiti svoje poslovne knjige, budite sigurni da imate potpuno povjerenje u njihov rad. Treba li vam netko s dugogodišnjim iskustvom i znanjem, tvrtka Parente iz Rijeke već 25 godina velikim i malim poduzetnicima i obrtnicima pruža kvalitetne knjigovodstvene i računovodstvene usluge te financijsko i porezno savjetovanje. Koje usluge nude, provjerite na stranicama portala ili im se direktno obratite putem forme za upit.

(I: eKvarner.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eKvarner.info? Imate tvrtku na Kvarneru? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se