Pošalji upit
Slanje…

PRODAJA PELETA RIJEKA I OKOLICA

Nudimo vam kvalitetne pelete po povoljnim cijenama

Opis proizvoda

Drveni pelet se proizvodi iz prešanog usitnjenog drveta ili piljevine, valjkastog je oblika promjera od 6-8 mm i duljine od 10 do 30 mm. Drveni peleti proizvode se pod izrazito visokim pritiskom pod kojim se podiže temperatura drveta i stvara prirodno "ljepilo” te peleti uspjevaju zadržati oblik valjka i nakon što se ohlade. Kompaktnost peleta je vidljiva i prilikom transporta gdje se pojavljuje tek oko 0,5% drvne prašine. Peleti se prešaju iz čiste, nekontaminirane drvne piljevine, bez ikakvih kemijski vezivih sredstava sa visokom toplinskom koncentracijom od oko 5 kWh/kg ili 18 MJ/kg. Imaju vrlo nizak sadržaj vlage (ispod 10%) što omogućava vrlo visoku učinkovitost sagorijevanja. Rabe se u pećima za grijanje stambenih objekata ili za proizvodnju električne energije kao zamjena za ugljen.


Prema toplinskim vrijednostima 2 kg drvnog peleta zamjenjuje cca 1 litru ulja za loženje ili 1.85kg peleta zamjenjuje 1m3 prirodnog plina.


Peleti su CO2-neutralni. Spadaju u OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE i kod izgaranja pelet NE PROIZVODI STAKLENIČKE PLINOVE kao izvor topline, te se smatra jednim od rijetkih apsolutno PRIRODNIH, SIGURNIH I ZDRAVIH ENERGENATA. Kao i ostala drvna biomasa, peleti znatno manje onečišćuju zrak i okoliš jer imaju manje od dozvoljenih graničnih vrijednosti emisija CO, NOx i prašine.


Drveni pelet "FINPELLETS” proizvodi se od drvnog ostatka koji nastaje tijekom proizvodnje pilane u Gerovu. S obzirom da pilanska proizvodnja u Gerovu ima jedinstveni sustav otkoravanja trupaca, u sastavu peleta nema učešća kore (svjetliji pelet) što u konačnici znatno doprinosi kvaliteti drvnog peleta (veća kaloričnost, manje pepela). "FINPELLETS” je proizveden na potpuno ekološkoj bazi, ne pridonosi efektu staklenika te predstavlja pouzdano ekološko i ekonomsko gorivo budućnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se